Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. januára 2022 o 19:30
Čas čítania 2:48
Dominik Vetrák

RECENZIA: 4. séria Cobra Kai

FILMY A SERIÁLY COBRA KAI
Uložiť Uložené

Cobra Kai aj naďalej poskytuje jednoduchú televíznu zábavu, no dostávame sa do bodu, keď to už nestačí.

Prvé série Cobra Kai nás ohúrili. Mali skvelé dialógy, scenár (pre to, čím seriál chcel byť), fajn detských hercov a skvelo pracovali s filmovými motívmi Karate Kid. To všetko má aj 4. séria, akurát to už začína byť miestami otravné a nudné. Veľké finále 3. série spočívalo v tom, že Eagle Fang a Miyagi Do sa spoja, aby porazili Cobra Kai. Prekvapenie sa nekoná a senseiovia oboch dódžó už v prvej epizóde potvrdia obavy divákov, že to jednoducho nebude fungovať.

Nie vzhľadom na povahy postáv, ale skôr pre povahy scenáristov, ktorí budú rivalitu a nezhody medzi Johnnym Lawrenceom a Danielom LaRussom preťahovať ešte 10 sérií, hoci je každému jasné, že sa na konci stanú priateľmi. Akurát sa to malo stať už definitívne v tejto sérii. Ich nezhody sú detinské a fakt už asi nikoho nebavia, keďže sa dookola točíme v tom istom kruhu.

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2022 (2. časť) 50 najočakávanejších filmov roka 2022 (2. časť) 3. januára 2022 o 12:30

Inak nás však príbeh baví. Zasiahol doň totiž Terry Silver, významná postava z histórie Cobra Kai, ktorú tvorcovia predstavili v Karate Kid 3. Terry Silver tak trochu rozbíja systém Cobra Kai a nastavuje zrkadlo Johnovi Kreesovi, vďaka čomu budeš inak slizkého a celkom nudného šéfa Cobra Kai vnímať v trochu pozitívnejšom svetle.

Stále sa však bavíme o seriáli Cobra Kai, ktorý svojimi zvratmi a scenárom občas pripomína skôr telenovelu pre chlapcov. Silver zo začiatku hovorí, že sa v mladosti správal ako idiot, že bol večne sfetovaný, no a aj tak sa mu udalosti filmu Karate Kid 3 zdajú absolútne smiešne. Prejde pár dní a robí zase to isté.

Účel svätí prostriedky, a tak to pre príbeh funguje, akurát to veľmi nedáva zmysel. Ale na to si už v tomto seriáli musíš zvyknúť. Nad mnohými scénami a dejovými líniami musíš len pokrútiť hlavou a sústrediť sa na tie zábavné časti.

Cobra Kai
Zdroj: Netflix

Tie od začiatku seriálu tkveli v detských hercoch, v ich vzťahoch a bitkách. Poteší ťa teda, že detskí herci sú stále fajn a bitky sa z hľadiska choreografie podarili. Avšak je to mierny pokles v „záživnosti“. V minulých sériách sme vždy videli nejaký väčší stret medzi „gangmi“, čoho sa v tejto sérii nedočkáš.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia