Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. decembra 2021, 8:14
Čas čítania 1:08
Daniel Mikolášik TASR

Mariah Carey so svojím vianočným hitom dosiahla nový historický rekord. Zarobila na ňom už desiatky miliónov

Mariah Carey so svojím vianočným hitom dosiahla nový historický rekord. Zarobila na ňom už desiatky miliónov
Zdroj: Flickr/NRK P3/volně k užití
HUDBA MARIAH CAREY VIANOCE VIANOČNÉ SVIATKY
Uložiť Uložené

Skladba jej na tantiémach vyniesla už vyše 60 miliónov dolárov.

Americká speváčka Mariah Carey, „kráľovná Vianoc“, stále kraľuje rozhlasovým vlnám. Jej aktuálne všadeprítomný vianočný hit All I Want for Christmas Is You sa tento týždeň vrátil na vrchol rebríčka Billboard Hot 100 a stal sa prvou piesňou v histórii, ktorá sa dostala na špicu tejto prestížnej americkej hitparády v troch rôznych rokoch. V stredu o tom informovala tlačová agentúra DPA.


Speváčkine desaťročné deti, dvojičky Monroe a Moroccan, ktoré má s bývalým manželom Nickom Cannonom, ju na počesť tohto úspechu ráno zobudili konfetami. Uviedla to v hlasovom odkaze na Twitteri samotná Carey, interpretka a skladateľka, ktorá je držiteľkou hudobných cien Grammy.


Pieseň All I Want for Christmas Is You (Všetko, čo na Vianoce chcem, si ty) zložila spolu s Walterom Afanasieffom, ktorý ju aj produkoval. Skladba však nemohla byť do rebríčka Billboard Hot 100 zaradená v roku 1994, v ktorom vyšla, keďže nebola komerčne dostupná ako singel.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Mariah Carey (@mariahcarey)

Toto pravidlo sa nakoniec zmenilo a teraz sa pieseň už každoročne (od roku 2012) vracia do spomínanej popovej hitparády amerického časopisu Billboard. Posledné tri roky (2019, 2020 a 2021) sa pritom hit dostal na prvú priečku tohto rebríčka.


Pieseň tejto 52-ročnej speváčke údajne vyniesla na tantiémach už vyše 60 miliónov dolárov a magazín Billboard ju označil za najlepšiu vianočnú pieseň všetkých čias. Keď sa práve rozbiehalo tohtoročné vianočné obdobie, Americká asociácia nahrávacieho priemyslu (RIAA) udelila skladbe tzv. diamantový štatút a uznala ju za prvú sviatočnú skladbu, ktorej sa v USA predalo vyše desať miliónov nosičov.


„Táto obľúbenosť mojej piesne ma nikdy neprestane udivovať a moje srdce to napĺňa množstvom emócií,“ napísala Carey vo vyhlásení. „Žasnem, že pieseň All I Want for Christmas is You pretrvala rôzne éry hudobného priemyslu,“ dodala speváčka.

Domov
Zdieľať
Diskusia