Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2021, 20:19
Čas čítania 1:25
Dominik Vetrák

Marvel vydal oficiálny trailer na Doctora Strangea 2. Kto je temná verzia Strangea?

Marvel vydal oficiálny trailer na Doctora Strangea 2. Kto je temná verzia Strangea?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS
Uložiť Uložené

Sleduj prvé zábery z pokračovania Doctora Strangea, ktorý predstaví viaceré nové postavy.

Doctor Strange má plné ruky práce. Aktuálne pomáha Spider-Manovi napraviť škody, ktoré spáchal v kinách v snímke Spider-Man: No Way Home, no a už čoskoro za to bude pykať. Ako prezrádza prvý teaser trailer na snímku Doctor Strange in the Multiverse of Madness (je to v podstate potitulková scéna zo Spider-Mana), niekomu sa nepáči, ako sa Strange zahráva s realitou. Tým niekým by mal byť Baron Mordo (Chiwetel Eijofor) z prvého dielu. 

Ten sa chce zbaviť čarodejov a mágie, pretože ohrozujú svet. Udalosti tretieho Spider-Mana ho v tom len utvrdia, a tak pôjde po krku Wande (Scarlet Witch) a Strangeovi, ako aj iným mágom. K tomu si pripočítaj multiverzum, lámanie reality a potenciálne návraty starších marvelovských postáv z iných svetov.

Odporúčané
Sú v Spider-Man: No Way Home aj Tobey Maguire a Andrew Garfield? V spoilerovom článku ti odpovieme na najhorúcejšie otázky Sú v Spider-Man: No Way Home aj Tobey Maguire a Andrew Garfield? V spoilerovom článku ti odpovieme na najhorúcejšie otázky 17. decembra 2021, 18:41

Po internete kolujú viaceré teórie a špekulácie o deji a postavách, ktoré sa v ňom objavia. Momentálne však nevieme, čomu máme veriť, keďže tvorcovia film údajne značne pretočili a zmenili jeho dej. Jedno je isté, čaká nás Strange Supreme.

Ide o „temnú“ verziu Stephena Strangea vo svete, v ktorom umrela jeho láska Christine Palmer (Rachel McAdams). Strange sa jej smrť pokúsi zvrátiť, no dopadne to katastrofálne a on stratí samého seba. Tento komiksový príbeh si mohol vidieť počas tohto leta vo fantastickej epizóde animovaného seriálu What If? Ak aj nechceš pozerať celý seriál, určite odporúčame tento diel. 

Okrem toho uvidíme v dvojke Strangea aj obludu, ktorá sa podobá na slávnu jednookú príšeru Shuma-Gorath, aj keď zrejme pôjde o Garganthosa. V neposlednom rade chceme predstaviť Xochitl Gomez ako Americu Chavez, novú hrdinku v Marvel Cinematic Universe s koreňmi v komiksoch.

Chavez dokáže v komiksoch okrem iného vytvárať portály do ostatných alternatívnych dimenzií, preto je jej prítomnosť v príbehu o multiverze úplne na mieste. Nepotrebuje k tomu žiadne špeciálne prístroje ani objekty. Marvel nepochybne chystá aj Young Avengers, teda tím mladých hrdinov, no a Chavez bude zrejme jednou z členiek tímu. 

Doctor Strange 2 dorazí do kín 5. mája 2022. Réžie sa chopil Sam Raimi (Evil Dead, Spider-Man) po tom, čo nahradil Scotta Derricksona, režiséra prvého dielu. Ten sa s Marvelom nezhodol na smerovaní snímky, a tak sa jej vzdal. Všetci fanúšikovia na svete dúfajú, že zmena režiséra pokračovaniu neuškodí.

Domov
Zdieľať
Diskusia