Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2021, 11:30
Čas čítania 2:35
Martin Adam Pavlík

RECENZIA: The Unforgivable

RECENZIA: The Unforgivable
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY SANDRA BULLOCK FILMY 2021 NETFLIX NETFLIX FILMY NETFLIX FILMY 2021 NOVÉ FILMY THE UNFORGIVABLE
Uložiť Uložené

Zapínaj Netflix, oplatí sa!

Nečakaj žiaden veľkolepý trhák ani milú romancu, strhujúci triler či napínavú kriminálku. The Unforgivable je melancholická, trpká balada a zároveň nenápadný klenot, ktorý si vyžaduje maximálnu pozornosť diváka už od prvých sekúnd. Nakrútila ho nesmierne talentovaná Nemka Nora Fingscheidt.

Rozpráva silný príbeh o bolestivej, traumatickej minulosti dvoch žien, ktorá je ako veľká a ťažká kovová guľa pripevnená k nohe. Bez nej sa nepohnú. Trpia pre ňu aj po dlhých rokoch. Každá síce inak a v inej intenzite, no v hlave sa im neustále objavujú záblesky na jeden konkrétny deň, keď sa všetko zmenilo.

Na slobode po dvadsiatich rokoch

Ruth Slater (Sandra Bullock) sa vracia na slobodu po dvadsiatich rokoch za mrežami. Dostane však niekoľko pokynov, ktorých sa musí držať, a tiež bývanie medzi absolútnou stokou. Musí vlastne držať hubu a krok, byť jednoducho poslušnou občiankou. 

Sandra Bullock The Unforgivable
Zdroj: Netflix

Je opatrná (stále sa obzerá cez plece), keď treba, vie byť drsná a násilná, vie, ako zaobchádzať s pochybnými indivíduami. Tie číhajú na každom rohu. Bráni sa zbližovaniu s opačným pohlavím, je neistá, no má jeden jasný cieľ – vyhľadať za každú cenu svoju sestru Katherine (Aisling Franciosi). Je to však omnoho nebezpečnejšie, než si myslí.

Oscarový výkon

Pomôcť jej má advokát John Ingram (Vincent D'Onofrio) a, naopak, znemožniť to, aby sestru ešte niekedy videla, majú adoptívni rodičia Katherine. Či sa to Ruth podarí, si už pozri vo filme. Môžeš sa tešiť na ďalšie skvelo napísané postavy. Jednu z nich stvárnil aj výborný Jon Bernthal (The Punisher, Vlk z Wall Street), ďalšiu vždy presvedčivá Viola Davis (Vdovy).

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia