Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2021, 12:34
Čas čítania 0:33
Ema Stanovská

Vláda zmení opatrenia tak, aby ľudia mohli na Vianoce navštíviť blízkych, hovorí Milan Krajniak

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Návštevy by podľa neho nemali mať podobu uzatvorených bublín.

Minister Milan Krajniak v relácii RTVS O 5 minút 12 povedal, že vláda zmení opatrenia tak, aby ľudia smeli cez Vianoce navštevovať blízkych príbuzných. Odporúča však, aby sa napríklad pred návštevou starých rodičov dali otestovať. Ospravedlnil sa za chaos, ktorý vznikol pri debate o návštevách. „Pán minister zdravotníctva to povedal trochu nešťastne.“

„Klesá nám pozitivita testov, klesajú nám počty ľudí v nemocniciach a klesajú nám aj výjazdy sanitiek. To znamená, že opatrenia zafungovali,“ povedal Milan Krajniak s tým, že došlo k „zalomeniu krivky“. „A my sme ich celý čas robili pre to, aby ľudia mohli mať normálne Vianoce.“

krajniak
Zdroj: RTVS

Krajniak v RTVS nespresnil, ako presne budú návštevy cez Vianoce vyzerať. Závisieť to podľa neho bude od presného znenia, s ktorým príde minister zdravotníctva.

Nemyslí si však, že by vianočné návštevy mali mať podobu uzatvorených bublín zložených z dvoch domácností, ako to bolo vlani.

Späť
Zdieľať
Diskusia