Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2021, 11:47
Čas čítania 0:29
Kamila Šebestová TASR

Nenavrhli sme zákaz návštev ani široké otvorenie obchodov. Konzílium kritizuje vládu za prijaté opatrenia

NEWS KORONAVÍRUS LOCKDOWN OČKOVANIE OPATRENIA
Uložiť Uložené

„Súbor prijatých opatrení vnímame ako politické rozhodnutie, ktoré musia zdôvodniť a vysvetliť jeho autori,“ píšu odborníci.

Konzílium oborníkov považuje predčasné široké otvorenie obchodov a služieb výmenou za plošné zatvorenie škôl za nešťastné.

Experti dodávajú, že takýto postup nenavrhovali. Nenavrhovali ani zákaz rodinných návštev. Pri rozsiahlom uvoľňovaní nie je takýto zákaz logický ani vykonateľný. 

„Naše návrhy obsahovali motivačné zvýhodnenie očkovaných, no zároveň zohľadňovali zlú epidemickú situáciu,“ vysvetlili odborníci vo svojom stanovisku.

„Súbor prijatých opatrení vnímame ako politické rozhodnutie, ktoré musia zdôvodniť a vysvetliť jeho autori,“ dodali odborníci.

V súvislosti s variantom omikron apelujú na veľkú opatrnosť. Priveľké uvoľňovanie opatrení pri nízkej zaočkovanosti Slovenska proti ochoreniu covid-19 považujú odborníci za veľmi rizikové.

Experti dodávajú, že naďalej považujú očkovanie za najúčinnejší spôsob ochrany pred ochorením. Pripomenuli, že Slovensko má na rozdiel od mnohých krajín sveta zatiaľ vakcínu pripravenú a dostupnú pre každého. 

Domov
Zdieľať
Diskusia