Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2021, 11:18
Čas čítania 1:01
Dominik Vetrák

Hellblade 2: Senua’s Sacrifice odhaľuje next-gen grafiku a mrazivú atmosféru s plaziacim sa obrom, ktorého napichávajú oštepmi

Hellblade 2: Senua’s Sacrifice odhaľuje next-gen grafiku a mrazivú atmosféru s plaziacim sa obrom, ktorého napichávajú oštepmi
Zdroj: Ninja Theory
TECH HELLBLADE 2
Uložiť Uložené

Jedna z najlepších hier roka 2017 odhaľuje impozantné pokračovanie, ktoré staré konzoly nerozbehajú.

Hra Hellblade 2: Senua’s Sacrifice odhalila gameplay zábery v sekcii, kde sa hlavná hrdinka Senua snaží zabiť plaziaceho sa zraneného obra. Rýchlo však zisťuje, že je to nad jej sily, ako aj nad sily jej priateľov.

Oštepy a oheň nestačia a Senua je blízko smrti, keď k nej obor prehovorí s prosbou o pomoc. Ako môžeš vidieť a počuť, Hellblade 2 bude opäť psychologickým trilerom zasadeným do nórskej mytológie.

Odporúčané
10 najočakávanejších hier na december a január. V singleplayerovkách a v multiplayeri strávime počas Vianoc stovky hodín 10 najočakávanejších hier na december a január. V singleplayerovkách a v multiplayeri strávime počas Vianoc stovky hodín 3. decembra 2021, 16:30

Senua má vo svojej hlave stále démonov, proti ktorým musí bojovať, a tvorcovia budú chcieť aj tentoraz citlivo reprezentovať duševné choroby a psychické problémy. To všetko zaobalené do úžasnej severskej atmosféry, ktorá prekypuje smrťou, bolesťou a fantasy príšerami. 

Hellblade 2: Senua’s Sacrifice odhaľuje next gen grafiku a mrazivú atmosféru s plaziacim sa obrom, ktorého napichávajú oštepmi

Ak sa ti zdá, že tej hrateľnosti je tu minimum, odporúčame zahrať si prvý diel, ktorý je okolo podobnej prezentácie celý vystavaný. Ide o unikátny zážitok ako z hľadiska príbehu, tak aj hrateľnosti a zdá sa, že dvojka bude pokračovať v tom, čo naposledy fungovalo tak dobre. 

Čerešničkou na torte je audiovizuálne spracovanie. „Grafika“, ako sa ľudovo hovorí, vyzerá odzbrojujúco. Iste, nie je na úrovni CGI traileru, ktorým hru tvorcovia odhalili pred dvomi rokmi na The Game Awards 2019 (tento trailer vyšiel počas The Game Awards 2021), no stále ide o nádherné zábery. Dátum vydania tvorcovia zo štúdia Ninja Theory neoznámili, ale skôr ako v roku 2023 by sme hru nečakali.

Keď sa tak stane, vyjde na PC, Xbox Series X/S a streamingu od Xboxu (xCloud). Microsoft pred pár rokmi kúpil štúdio Ninja Theory, takže hry sa na PS5 nedočkáme. A to je trochu ironické, keďže jednotka bola spočiatku exkluzivitou na PS4. 

Domov
Zdieľať
Diskusia