Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2021, 20:00
Čas čítania 1:10
Viktor Kniš

TOP 3 v stredu: Na Slovensko prichádza kalamita, Čaputová je v TOP 100 najvplyvnejších žien sveta, vláda schválila nové opatrenia

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú najdôležitejšie udalosti dnešného dňa.

Na Slovensko prichádza kalamita

Na štvrtok vydali meteorológovia SHMÚ pre západ Slovenska výstrahu 2. stupňa pred snežením. Týka sa Bratislavského, Trnavského a Trenčianskeho kraja. Platí od skorého rána na celý deň. Má fúkať, preto sa môžu tvoriť snehové záveje. Snežiť má na celom západnom a strednom Slovensku. 

Bratislava sa pripravuje na predpovedané výdatné sneženie, pri ktorom môže miestami napadnúť až do 25 centimetrov snehu. Vo štvrtok (9. 12.) sa očakáva najintenzívnejšie sneženie v Bratislave od roku 2013.

sneh
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš

Čaputová je v TOP 100

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa umiestnila na 86. mieste v rebríčku Forbes najvplyvnejších žien sveta. Na prvých miestach sa nachádzajú miliardárka MacKenzie Scottová, viceprezidentka USA Kamal Harrisová či prezidentka ECB Christine Lagardová.

Prestížny magazín o Čaputovej napísal ako o bývalej aktivistke bojujúcej proti korupcii a právničke, ktorá v júni 2019 začala svoje 5-ročné pôsobenie vo funkcii prezidentky. Forbes tiež píše, že ide o najmladšiu prezidentku a prvú ženu na tomto poste na Slovensku.

Zuzana Čaputová.
Zuzana Čaputová. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Vláda schválila nové opatrenia

Od piatka sa otvoria v režime OP okrem všetkých obchodov aj základné služby starostlivosti o ľudské telo, ďalej lyžiarske strediská, vleky či otvorené lanovky. Kabínkové lanovky budú môcť byť otvorené maximálne na 25 percent kapacity s podmienkou vetrania a dezinfekcie.


Umožnené bude ľuďom takisto chodiť na bohoslužby a otvoria sa aj fitnescentrá v obmedzenom režime. Ďalšie uvoľnenie opatrení pre zaočkovaných má byť od 25. decembra, keď sa otvoria hotely. 

Vladimír Lengvarský
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Instagramový post dňa: Nelogické opatrenia 

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský potvrdil, že návštevy blízkych a rodiny budú počas vianočných sviatkov zakázané. Lengvarský povedal, že vláda neriešila formáty tzv. „bublín“ ako v minulom roku, keď sa domácnosti mohli stretávať s jednou ďalšou domácnosťou. 

Platiť budú výnimky podľa vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva, ktoré umožnia pohyb napríklad do obchodov alebo do práce.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia