Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2021, 19:34
Čas čítania 0:42
Daniel Mikolášik

Republikánsky kongresman pózoval s rodinou pred vianočným stromčekom so zbraňami. Na Twitteri vzbudil pohoršenie

Republikánsky kongresman pózoval s rodinou pred vianočným stromčekom so zbraňami. Na Twitteri vzbudil pohoršenie
Zdroj: Pexels/Karolina Grabowska/na voľné použitie/ilustračná fotografia
NEWS SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ USA
Uložiť Uložené

Fotku so zbraňami zverejnil len niekoľko dní po streľbe v škole v Michigane, pri ktorej zomreli 4 ľudia.

Americký kongresman a člen Snemovne reprezentantov USA Thomas Massie zverejnil na svojom oficiálnom profile na Twitteri poburujúcu fotku, na ktorej pred vianočným stromčekom pózuje aj so svojou rodinou, pričom každý z nich drží strelnú zbraň. 

Republikánsky kongresman zverejnil príspevok len niekoľko dní po streľbe v škole v Michigane, pri ktorej strelec zabil 4 ľudí a 7 zranil, informuje The Guardian

„Veselé Vianoce! P. S. Santa, prosím, prines náboje,“ napísal politik z Kentucky. Massie a ďalší šiesti členovia rodiny držia guľomety a poloautomatické zbrane.

„Som dosť starý na to, aby som si pamätal, ako republikáni kričali, že je necitlivé snažiť sa chrániť ľudí pred násilím so zbraňami po tragédii. Sľubujem, že nie každý v Kentucky je necitlivý hlupák,“ napísal na margo Massieho tweetu demokratický politik z Kentucky John Yarmuth.

Reagoval tak na návrhy zákonov na kontrolu zbraní. V Spojených štátoch sa po masakri v škole v Michigane otvorili búrlivé diskusie o bezpečnosti na školách, ako aj o kontrole a regulácii zbraní a o právach jednotlivcov držať zbraň.

Domov
Zdieľať
Diskusia