Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2021, 20:39
Čas čítania 0:49
Martin Adam Pavlík TASR

Polícia obvinila na východe dve osoby, ktoré nelegálne kšeftovali s ivermektínom, hrozí im až osem rokov väzenia

Polícia obvinila na východe dve osoby, ktoré nelegálne kšeftovali s ivermektínom, hrozí im až osem rokov väzenia
Zdroj: Facebook/@Polícia Slovenskej republiky
NEWS IVERMEKTÍN KORONAVÍRUS KORONAVÍRUS SLOVENSKO POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Odhalila ich policajná akcia v Humennom.

Len pred pár dňami sme informovali, že v košickej Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) za posledný mesiac hospitalizovali dvoch pacientov intoxikovaných ivermektínom. V prípade jedného pacienta ide o život ohrozujúci stav s poruchou vedomia a ďalšími závažnými neurologickými príznakmi. 

Polícia Slovenskej republiky dnes na Facebooku informovala, že prešovská krajská kriminálka vo štvrtok (2. 12.) zadržala dve osoby v súvislosti s nelegálnym obchodovaním s liekom Ivermectin. Stalo sa tak počas policajnej akcie v Humennom, ktorá bola namierená voči osobám podozrivým zo spáchania zločinu neoprávneného zaobchádzania s liekmi, liečivami a so zdravotníckymi pomôckami.

„Policajti vykonali domovú prehliadku a viaceré prehliadky iných priestorov a pozemkov. Krajský vyšetrovateľ za uvedený skutok v piatok vzniesol obvinenie dvom osobám. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov,“ uvádza polícia.


Vzhľadom na skutočnosť, že vo veci sú doposiaľ vykonávané úkony trestného konania, nateraz nie je podľa polície možné poskytnúť viac informácií. Ako ďalej policajti pripomínajú, liek Ivermectin Exeltis bol na Slovensku schválený na terapiu troch ochorení, a to črevné infekcie spôsobené červom, infekciu krvi nazývanú mikrofilarémia, ktorú spôsobuje červ, a ak lekár pacientovi diagnostikoval svrab.

„Všetky vedecké štúdie, ktoré poukazujú na účinnosť ivermektínu proti ochoreniu covid-19, obsahujú vážne chyby alebo vykazujú známky manipulácie s dátami,“ tvrdí rázne polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia