Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2021, 12:39
Čas čítania 0:36
Jakub Paulík

Mazurek je podľa Matoviča „fašistické ho*no“. Expremiéra v parlamente ovládli emócie

POLITIKA IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Minister financií Igor Matovič skritizoval poslancov, ktorí odmietajú jeho poukazy.

Igor Matovič rozprával v pléne o poukážkach v hodnote 500 eur pre očkovaných dôchodcov a poslancov, ktorí nechcú jeho návrh podporiť, označil za neempatických. Kritizoval aj „fašistické ho*ná“, ktoré burcujú Slovákov proti očkovaniu. Rovnakým termínom pritom nazval aj poslanca Milana Mazureka.

„A dnes si vyberáme, či sa postavíme na stranu týchto fašistických ho*ien a budeme im kryť chrbát alebo sa postavíme na stranu tých úbohých ľudí, ktorým tie bludy tlačili do hlavy,“ povedal.

Minister financií navrhuje, aby poslanci dôchodcom, ktorí sa dajú zaočkovať, dali poukazy v hodnote 500 eur a neočkovaných podporili príspevkom 100 eur na energie. Matovič to považuje „v čase covidu za najlepšie investované peniaze“. S takýmto spôsobom motivácie však nie sú stotožnení všetci zákonodarcovia.

„Verím, že v tejto sále sa nájde väčšina ľudí, ktorí sa postavia na stranu zástancov životov dôchodcov,“ povedal expremiér. Podľa Matoviča tým, že ich zaočkujeme a ochránime, zároveň ušetríme niekoľkokrát viac, ako keby skončili v nemocnici.

Domov
Zdieľať
Diskusia