Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2021, 9:30
Čas čítania 5:06
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších hororov roka 2022

10 najočakávanejších hororov roka 2022
Zdroj: Universal/Sony/Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY A SERIÁLY ROKA 2022
Uložiť Uložené

Návrat Vreskotu, Texaského masakra motorovou pílou, Evil Dead či Halloweenu zdobí horormi nabitý rok 2022.

Hororový žáner je stále nesmierne populárny. Dokáže potešiť sofistikovanejších a náročnejších divákov, ale aj ľudí, ktorí sa chcú pozrieť na zábavné vyvražďovačky či divákov, ktorí túžia po husej koži a zimomriavkach kvôli ľakačkám a takzvaným jumpscares, keď na nich z plátna vyskočí nejaká obluda. Našťastie, v roku 2022 uvidíme z každého rožka troška. 

Bežne sa stáva, že sa objaví aj nejaký skvelý horor, o ktorom sme vopred netušili. Väčšinou ide o nezávislé snímky od menších štúdií či nečakané prekvapenia.

Na druhej strane, to, že je nejaký horor očakávaný, neznamená, že bude automaticky kvalitný. Neprekvapilo by nás, keby sme dali polovici z nasledujúcich projektov priemerné hodnotenia. Stále sa však na ne tešíme a dúfame v kvalitné žánrovky.

Odporúčané
Eskel je v 2. sérii Zaklínača oproti hrám a knihám úplne inou postavou. Seriál už v prvých častiach radikálne mení príbeh kníh Eskel je v 2. sérii Zaklínača oproti hrám a knihám úplne inou postavou. Seriál už v prvých častiach radikálne mení príbeh kníh 18. decembra 2021, 15:30

Scream (Vreskot) – 14. január

Návrat legendárneho Vreskotu sa po prvýkrát ponesie bez réžie zosnulého Wesa Cravena, ktorý natočil všetky štyri predošlé diely. Scream nenesie číslovku 5, ale je priamym pokračovaním príbehu, takže sa vrátia postavy z predošlých počinov. Teda tie, ktoré prežili, keďže maskovaný vrah už zabil desiatky ľudí. 

Ghostface sa vráti, avšak s inou identitou. Niekto po ňom prebral identitu, masku a nôž s cieľom rozsekať tínedžerov a odhaliť temné tajomstvá malého mesta. Režírovali Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett, známy ako Radio Silence. Tí naposledy natočili vynikajúci slasher Ready or Not (Nevesta na zabitie), takže sa na Vreskot opatrne tešíme.

 
V piatom diele sa znova ukážu pôvodní hrdinovia ako Sydney (Neve Campbell), Gale (Courteney Cox) či policajt Dewey Riley (David Arquette). 

The Black Phone – 4. február

Ethan Hawke je The Grabber, sériový vrah zo 70. rokov minulého storočia. Vyčíňal vtedy v Colorade, kde vraždil deti. Najnovšie uniesol Finneyho Shaw (Mason Thames). Finney sa ocitne v prázdnej miestnosti so špinavou posteľou a čiernym nefunkčným telefónom.

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2024 (2. časť) 50 najočakávanejších filmov roka 2024 (2. časť) 5. januára 2024, 12:30

Jedného dňa však zazvoní. S Finneym sa spojili predošlé obete Grabbera, ktoré mu pomáhajú utiecť. Zároveň prebieha policajné vyšetrovanie, ktorému pomáha Finneyho kamarátka. Tá totiž v snoch dostáva náznaky toho, kde Finneyho držia proti jeho vôli.

 
Trailer ponúka hneď niekoľko napínavých momentov a páči sa nám aj celkový koncept hororu. The Black Phone režíroval 55-ročný Scott Derrickson (Deliver Us from Evil, 2014 či Sinister, 2012). Natočil aj prvého Doctora Strangea, no tvorbu dvojky opustil, aby sa mohol vrátiť k hororu.

Texas Chainsaw Massacre – 18. február

Podobne ako Evil Dead Rise, aj nový diel v sérii Texaský masaker motorovou pílou bude exkluzívny pre streamovaciu platformu. Avšak v tomto prípade to bude Netflix. V roku 2022 ožijú hororové legendy. Dočkáme sa Texaského masakra, Vreskotu, Halloweenu, slávneho upíra od Kinga či Evil Dead.

Chýba už len Freddy Krueger z Elm Street a Jason Voorhees z Piatka trinásteho. Tento rok sa vrátil aj Saw, hoci to za veľa nestálo, Chucky dostal vlastný seriál a vráti sa aj Hellraiser. Fanúšikovia starých hororov sa určite radujú, no zároveň sa obávajú o výslednú kvalitu.

Z nového Texaského masakra motorovou pílou sme zatiaľ videli len krátky, nič nehovoriaci teaser. Veľkú nádej nevzbudzuje ani fakt, že režíruje David Blue Garcia, ktorý doteraz natočil len jeden film – priemerný horor Tejano. Herecky sa predstavia menej známi herci, no stále ide o návrat legendárnej hororovej postavy, takže je férové dať mu šancu.

Nope – 22. júl

Jordan Peele získal už po dvoch filmoch status hollywoodskeho esa. Jeho film je z tohto článku rozhodne najočakávanejším počinom. A to o jeho deji nevieme absolútne nič. Nepochybujeme však, že Peele prišiel s niečím originálnym. V minulosti sa vyjadril, že chce aj naďalej natáčať sociálne trilery-horory, v ktorých ľudia nebojujú s príšerami, ale so zlomyselnosťou v ľuďoch ako takých.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 107138 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia