Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2021, 9:29
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

VIDEO: Takto oslavujú slovenskí parahokejisti. Prvýkrát v histórii vybojovali postup na paralympiádu do Pekingu

ŠPORT HOKEJ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovensko budú prvýkrát reprezentovať na paralympiáde aj hokejisti.

„Toto sme tu ešte nemali,“ spievajú slovenskí parahokejisti vo videu, ktoré zverejnila stránka Zomri. Podaril sa im totiž veľký úspech – prvýkrát v histórii si v kvalifikácii vybojovali postup na paralympiádu do Pekingu.

„Naša reprezentácia si po prvýkrát v histórii vybojovala postup, keď v poslednom zápase porazila Nemecko 4 : 2. Chalani to v kabíne patrične oslávili,“ napísali satirickej stránke, ktorá oslavné video zo šatne zdieľala. 

Slováci v zápase dominovali po celý čas, informuje portál paralympic.sk„V Berlíne sme prehrali iba s Talianskom tesne 2 : 3, ktoré postupuje do Pekingu z prvého miesta spolu s našimi reprezentantmi.“

Kapitán tímu Marián Ligda po zápase skonštatoval, že postup vnímajú ako odmenu za dlhoročnú prácu na štadiónoch. Ide o najzásadnejší športový úspech, aký môže tím dosiahnuť. Momentálne čaká tím náročná príprava. 

Tréner Radoslav Bielečka vyzdvihuje, že Slovákom sa podarilo poraziť aj niektoré športové veľmoci. „Je to fantastický pocit, dostať sa na paralympiádu. Je to niečo úžasné. Aj keď si spomeniem, v akých podmienkach sme začínali. Napriek tomu, že sme malá krajina, máme málo hráčov, tak sa nám podarilo do Pekingu postúpiť. Zdolali sme také krajiny ako Nórsko, Nemecko, Japonsko, ktoré už mali s paralympiádami skúsenosti. Som nesmierne rád, že sa nám podarilo postúpiť.“

Domov
Zdieľať
Diskusia