Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2021, 21:19
Čas čítania 0:52
Eduard Starkbauer

FOTO: Vizuály nového ESET Campusu ti vyrazia dych. Firma sa chce sťahovať v roku 2027

NEWS
Uložiť Uložené

Komplex budov v blízkosti Železnej studničky vznikne v spolupráci s prestížnou medzinárodnou architektonickou spoločnosťou BIG.

Pôvodne slovenská firma zaoberajúca sa predovšetkým kybernetickou bezpečnosťou ESET hovorila o výstavbe svojej novej centrály už od roku 2017. Práve vtedy totiž korporácia získala od štátu pozemky na pôdoryse aj v okolí bývalej vojenskej nemocnice na bratislavskej Patrónke. V súvislosti s výstavbou v lukratívnom priestore v susedstve Malých Karpát usporiadala firma medzinárodnú architektonickú súťaž.

Eset, Big
Zdroj: BIG-Bjarke Ingels Group a Bloom Images

Spomedzi 270 kandidátov vyhrala architektonická firma BIG z Dánska. Dnes sa nadšenci architektúry a inovácií dočkali nových vizuálov, ktoré osobne odprezentoval jej zakladateľ Bjaarkle Ingels. 

ESET, BIG
Zdroj: BIG-Bjarke Ingels Group a Bloom Images

Okrem kancelárií budú súčasťou centra aj vedecké laboratóriá primárne určené na výskum. Vznikne tak reprezentatívne sídlo, ktorého cieľom je nalákať talentovaných ľudí, ako aj spolupracovať s neďalekými univerzitami. Celý pozemok bude mať 55 000 m² a priestory vnútri budov budú navrhnuté tak, aby ich používateľom mohli v budúcnosti poskytnúť vysokú mieru flexibility. 

BIG, ESET
Zdroj: BIG-Bjarke Ingels Group a Bloom Images

Generálny riaditeľ spoločnosti ESET Richard Marko v stanovisku k predstaveniu vizuálov píše, že firma má ambíciu správať sa uhlíkovo neutrálne, a dodáva: „Naším cieľom je, aby sa ESET Campus stal atraktívnym miestom pre tie najlepšie talenty, aby prichádzali a zostávali pracovať na Slovensku.“

 

Big, Eset
Zdroj: BIG-Bjarke Ingels Group a Bloom Images

V stanovisku spoločnosti ESET sa spomína aj fakt, že „projektový tím venuje veľkú pozornosť energetickej efektívnosti a možnostiam využitia rôznych druhov obnoviteľných zdrojov energie či prípadnej vlastnej výrobe energií“. Súčasťou komplexu bude okrem iného auditórium a rôznorodé športoviská. ESET svoje kancelárie plánuje presťahovať najneskôr v roku 2027.

Domov
Zdieľať
Diskusia