Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
26. novembra 2021, 16:30
Čas čítania 5:16
Dominik Vetrák

10 najlepších kórejských filmov a seriálov na Netflixe

10 najlepších kórejských filmov a seriálov na Netflixe
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY KÓREJSKÉ FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Toto je to najlepšie z Južnej Kórey, čo nájdeš na Netflixe.

Squid Game a Hellbound rozpútali veľké bláznovstvo za juhokórejskou filmovou a seriálovou tvorbou. Veľká jej časť je aj na Netflixe, no niektorí diváci vedia, že práve tieto dva seriály sú len špičkou ľadovca.

Filmári z Južnej Kórey natočili už desiatky úžasných filmov a seriálov, ktoré sa však nedočkali potrebnej pozornosti. My si na niekoľko z nich posvietime v tomto článku. Všetky sa nachádzajú na Netflixe, takže sa nemusíš zaťažovať náročným hľadaním ciest, ako sa k nim dostať. 

Odporúčané
Mads Mikkelsen sa pobil s režisérom hneď v prvý deň, natočil nezabudnuteľné filmy a neprestáva nás ohurovať svojím talentom Mads Mikkelsen sa pobil s režisérom hneď v prvý deň, natočil nezabudnuteľné filmy a neprestáva nás ohurovať svojím talentom 22. novembra 2021, 9:30

1. Alive

Začneme filmom. Pri Alive tvorcovia dokázali, že Južná Kórea to so zombíkmi ozaj vie. Zombie filmov a seriálov tu máme každoročne hneď niekoľko, ale v drvivej väčšine ide o veľmi slabé pokusy priniesť do žánru niečo nové alebo aspoň spracovať zaujímavo to staré. 

V Alive sledujeme príbeh videoherného streamera, ktorý uviazne v bytovke potom, čo v meste Seoul vypukne zombie apokalypsa. Oh Joon-woo bojuje nielen so zombíkmi, ale aj s hladom, so smädom, s úzkosťami, so psychickými problémami a s nástrahami spojenými s apokalypsou. Dokáže sa z bytovky zamorenej zombíkmi dostať? 

Alive oplýva aj akčnými a napínavými scénami so zombíkmi, no na svoje si prídu aj diváci, ktorí v takomto filme dokážu oceniť aj zameranie sa na postavy. 

2. Stranger

Jednou z hlavných postáv tohto krimiseriálu je Bae Doo-na, ktorú môžeš poznať aj zo seriálov Sense8 a Kingdom či z filmu Cloud Atlas. Stvárňuje tu policajtku Han Yeo-jin, ktorá pomáha prokurátorovi Hwang Si-mokovi. Tomu po mozgovej operácii chýba základná ľudská empatia a zručnosti v komunikácii s ostatnými ľuďmi. Spoločne sa pokúšajú vyriešiť dôležitú vraždu. 

Vyšetrovanie ich dovedie k prekvapivému záveru. Do činenia majú s prehnitou korupciou nielen v radoch polície. Nejde už iba o ich kariéry, ale ide im aj o holé životy. Seriál sa opiera o kvalitné herecké výkony, nepríjemnú kriminálnu atmosféru a skvelo napísaný príbeh. Len sa musíš dostať cez pomalší začiatok a tempo, ktoré nemusí sadnúť každému.

3. Kingdom

Zombie seriál odohrávajúci sa na začiatku 17. storočia v Kórei sme ti už niekoľkokrát odporúčali a radi to urobíme znova. Ide totiž o najlepší zombie seriál, na aký môžeš natrafiť. Zabudni na nelogické správanie postáv a nekonečný príbeh à la The Walking Dead. Keď prežiješ trochu pomalšiu prvú epizódu, čaká ťa napínavá jazda plná historickej akcie v skvelo vyzerajúcich prostrediach. 

Princ Yi Chang (Ju Ji-hoon) sa pomaly pripravuje na nástup na trón, zatiaľ čo sa krajina zotavuje z japonskej invázie. Všade zúri hladomor, choroby, sociálna nerovnosť, no ten najväčší problém jej obyvateľov ešte len čaká. Okrem politických intríg musí Yi Chang bojovať o život na viacerých frontoch. Jednak po ňom idú mocní uzurpátori trónu, jednak sa v krajine objavia zombíci. A nikto netuší, ako sa proti nim brániť. Na Netflixe je dostupný aj sprievodný film.

4. Hellbound

Hellbound sme recenzovali len pred niekoľkými dňami, takže nemá zmysel veľmi sa v ňom vŕtať. Seriál sa zaoberá náboženstvom, sektami, nebezpečným kultom sfanatizovaných veriacich, ktorý si božiu vôľu ohýbajú vo svoj prospech a ovládajú tým spoločnosť. Využívajú na to nadprirodzené udalosti.

Odporúčané
RECENZIA: Hellbound RECENZIA: Hellbound 23. novembra 2021, 17:30

Božská bytosť sa zjaví pred človekom, aby ho informovala, kedy presne zomrie. V tom čase sa odnikadiaľ objavia 3 nesmrteľné príšery, ktoré človeka roztrhajú a uškvaria na popol. Prvá séria sa viac než na príšery a nadprirodzené javy zameriava na ľudí a ich príbehy, vďaka čomu je emotívnejšia. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 106713 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia