Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. novembra 2021 o 19:28
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

Slovensku hrozí tvrdý lockdown. Odborníci chcú sprísnenie opatrení, ak pribudne ešte 255 hospitalizovaných

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Tvrdý lockdown na spôsob rakúskeho by mohlo Slovensko zažiť už v nasledujúcich týždňoch.

Slovensko môže čoskoro zaviesť lockdown rovnako ako susedné Rakúsko. Tvrdé opatrenia hrozia v prípade, ak počet hospitalizovaných pacientov s koronavírusom dosiahne 3 200 ľudí a reprodukčné číslo vírusu bude vyššie ako 1, uvádza TV Markíza.

V súčasnosti leží v nemocniciach takmer 3 000 ľudí, čo znamená, že postačí menej ako 300 nových hospitalizovaných pacientov, aby sa naplnili požiadavky na zavedenie celoštátneho lockdownu.

Takto to odporúčajú odborníci z konzília, no majú aj politickú podporu. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský potvrdil, že takýto vývoj je na Slovensku reálnou možnosťou.

Eduard Heger.
Eduard Heger. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Aktuálne vláda schválila nové opatrenia, ktoré zavádzajú OTP režim na pracoviskách aj obmedzenia pre nezaočkovaných ľudí. Na základe nových obmedzení sa vláda podľa premiéra Eduarda Hegera rozhodne, či zafungovali a epidemická situácia sa zlepšuje alebo sa nárast nových prípadov a najmä hospitalizácií nepodarí zastaviť.

Odporúčané
V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? 25. decembra 2022 o 12:00

„Ide o odporúčanie odborníkov z konzília, ktorým sa premiér Eduard Heger vždy zaoberá, a ak k takejto situácii príde, bude promptne reagovať. Zvolať rokovanie vlády môže kedykoľvek, keď si to bude situácia vyžadovať, a ako povedal aj včera na tlačovej konferencii, tieto opatrenia sú dočasné, čo znamená, že sa budú meniť v závislosti od aktuálnej situácie v nemocniciach. Ak bude kritická, nie je vylúčené sprísnenie opatrení,“ uviedla hovorkyňa premiéra Ľubica Janíková.

Domov
Zdieľať
Diskusia