Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2021, 19:08
Čas čítania 1:35
Viktor Kniš

Ficovi ukradli z kancelárie 50-tisíc eur a zlaté mince. Krádež nenahlásil, aby nemusel vysvetľovať, odkiaľ mal toľko peňazí

NEWS FICO A KALIŇÁK NA CHATE KAUZA OČISTEC ROBERT FICO ROBERT KALIŇÁK
Uložiť Uložené

Robert Fico sa na poľovníckej chate pri Leviciach posťažoval osadenstvu, že mu nedávno z kancelárie na Súmračnej ukradli vysokú hotovosť a zlaté mince.

Robertovi Ficovi z kancelárie na Súmračnej ulici ukradli 50-tisíc eur a zlaté mince. Kameru pred kanceláriou má vypnutú, aby nikto nevedel, s ktorými osobami sa zvykne stretávať. Priznáva to na kamerových záznamoch, ktoré získala polícia, keď s povolením súdu odpočúvala poľovnícku chatu, v ktorej sa stretávali Robert Fico, Robert Kaliňák, syn Tibora Gašpara, otec Norberta Bödöra a Marek Para. 

„My máme kameru pred mojimi dverami vypnutú kvôli tomu, kto chodí do mojej kancelárie, teda do toho sektora, máme kameru dole. Peniaze ukradli… Počas 14 minút to bolo asi… Kladiem si otázku, že či to nebola tá krádež krycia, že či nehľadali niečo iné, nemal som tam nič také,“ hovorí na zázname podľa Denníka N

Robert Fico krádež podľa svojich slov nenahlásil, lebo by musel vysvetľovať, ako je možné, že má v kancelárii viac peňazí, ako zarobí z poslaneckého platu za rok. „Nie, nie, ja som s tým nič, však čo budem komu hlásiť… Čo by to pomohlo… Lebo komu budem vysvetľovať, že som mal 50-tisíc v kancelárii, alebo niečo podobné,“ hovorí na zázname šéf Smeru. 

Odporúčané
Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby 5. októbra 2023, 20:00

Fico dnes na tlačovej konferencii opakovane reagoval podráždene, keď sa ho na stretnutie na chate pýtali. Tvrdí, že je normálne, keď vedie takéto rozhovory, a hovorí o snahe likvidovať opozíciu. Za nahrávaním podľa neho stojí Daniel Lipšic. Stretnutia sú podľa neho bezproblémové a bude v nich pokračovať, ale na inom mieste. 

Záber zo skrytej kamery v poľovníckej chate.
Záber zo skrytej kamery v poľovníckej chate. Zdroj: Aktuality.sk

O Kočnerovi aj Lučanskom

Robert Fico sa na poľovníckej chate rozpráva so synom Tibora Gašpara o tom, aké odkazy posiela členom Smeru Marian Kočner z väzenia. Zmenkovému podvodníkovi odsúdenému na 19 rokov podľa advokáta Pavla Gašpara prekážalo, keď ho Erik Kaliňák vo videu na Facebooku prirovnal k Ľudovítovi Makóovi. 

„Jeho sa to nejak extrémne dotklo. Až takým štýlom, že už pomaly išiel, že on ide spolupracovať. Vyhrážal sa tam hlavne vo vzťahu k staršiemu Kaliňákovi,“ hovorí Pavol Gašpar podľa Denníka N.

Na ďalšom videu pripravujú advokáti Marek Para a syn Tibora Gašpara na výpoveď Roberta Kaliňáka. Spomínajú niekoľko možných alternatív, ako vysvetliť nomináciu Ľudovíta Makóa na post šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy. Ten sa medzičasom stal korunným svedkom a tvrdí, že si ho ľudia okolo Roberta Kaliňáka a Norberta Bödöra vybrali, aby sa stal súčasťou systému, ktorý páchal trestnú činnosť.

Odporúčané
„Stratil som nádej, do roka sa odsťahujem.“ Slovákov sme sa pýtali, či bude podľa nich vládnuť Robert Fico „Stratil som nádej, do roka sa odsťahujem.“ Slovákov sme sa pýtali, či bude podľa nich vládnuť Robert Fico 4. októbra 2023, 16:00

Syn Tibora Gašpara navrhol verziu, že to hodia na zosnulého policajného exprezidenta Milana Lučanského, ktorý vo väzbe spáchal samovraždu. Kaliňák nakoniec navrhol vlastnú verziu o tom, ako Makó veľmi túžil po funkcii. 

Domov
Zdieľať
Diskusia