Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. októbra 2021, 12:02
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

Sú známe prvé závery vyšetrovania smrteľnej streľby na natáčaní filmu s Alecom Baldwinom. Na pľaci nevedeli, že náboje sú ostré

Sú známe prvé závery vyšetrovania smrteľnej streľby na natáčaní filmu s Alecom Baldwinom. Na pľaci nevedeli, že náboje sú ostré
Zdroj: Getty Images/Jim Spellman
NEWS ALEC BALDWIN
Uložiť Uložené

Hercovi podával zbraň asistent režiséra. Ani ten nevedel, že náboje sú ostré.

Americký herec Alec Baldwin dostal nabitú zbraň od asistenta režiséra. Ten populárnemu hercovi naznačil, že ju môže bez problémov bezpečne použiť, avšak nemal informáciu o tom, že zbraň bola nabitá ostrými nábojmi.

Ukázala to prvá fáza expresne rýchleho vyšetrovania, upozornila agentúra Reuters, ktorá sa odvoláva na súdne záznamy zverejnené len niekoľko hodín po tragickej udalosti. 

Vyšetrovatelia zaistili samotnú vražednú zbraň, ako aj ďalšie zbrane a muníciu, ktoré sa pri natáčaní filmu používali. Medzi rekvizitami, ktoré si policajti zobrali na expertízu, je aj zakrvavené oblečenie, ktoré mal Baldwin v čase incidentu na sebe.


Baldwin v piatok v súvislosti s tragédiou vyjadril svoj zármutok. „Neexistujú slová, ktoré by vyjadrili môj šok a smútok v súvislosti s tragickou nehodou, ktorá pripravila o život Halynu Hutchinsovú, manželku, matku a našu hlboko obdivovanú kolegyňu. Plne spolupracujem s vyšetrovateľmi na objasnení toho, ako k tejto tragédii došlo,“ napísal na Twitteri.

Momentálne je v kontakte s rodinou zosnulej kameramanky Halyn Hutchinsovej. Tú síce ešte vrtuľníkom previezli do nemocnice, zraneniam však podľahla. 

K tragédii došlo v americkom štáte Nové Mexiko pri natáčaní westernu s názvom „Rust“, v ktorom Baldwin stvárňuje hlavnú úlohu.

Americký herec nechtiac postrelil aj režiséra Joela Souzu, ktorý stál tesne za kameramankou z Ukrajiny. Souza neutrpel vážne zranenia a ešte v piatok ho prepustili z nemocnice. 

Na snímke americký herec Alec Baldwin telefonuje na parkovisku pred úradom šerifa okresu Santa Fe po tom, čo bol vypočutý v súvislosti so streľbou na nakrúcaní filmu Rust na okraji Santa Fe.
Na snímke americký herec Alec Baldwin telefonuje na parkovisku pred úradom šerifa okresu Santa Fe po tom, čo bol vypočutý v súvislosti so streľbou na nakrúcaní filmu Rust na okraji Santa Fe. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia