Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. októbra 2021, 17:41
Čas čítania 0:47
Ema Stanovská

Emma Čaputová: Útok Tarabu sa netýka len mňa, ale všetkých, ktorí už zažili šikanu na internete

NEWS ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Emma Čaputová ľuďom odkázala, že jej ich podpora veľmi pomohla a že ju posiela každému, kto si zažil niečo podobné.

Emma Čaputová sa na svojom Instagrame vyjadrila k útoku poslanca Národnej rady Tomáša Tarabu, ktorý polícia označila za šikanovanie. Dcéra prezidentky verejne poďakovala za podporu všetkým, ktorí jej ju prejavili, a vysvetlila, prečo sa útok podľa nej netýkal len jej osoby.

„I keď to zosmiešnenie mierilo na mňa, chápem, že to mnohých z vás pohoršilo, lebo to má väčší dosah,“ napísala v storke. 

„Týka sa to všetkých, ktorí si už útoky a šikanu na internete zažili.“ Ľuďom odkázala, že jej ich podpora veľmi pomohla a že ju posiela každému, kto si zažil niečo podobné.

ema
Zdroj: Instagram/@emma_caputova

Tomáš Taraba zaútočil na Emmu Čaputovú cez svoj facebookový profil, kde zverejnil fotografiu z módnej prehliadky na podujatí Fashion LIVE! s ironickým opisom. Hlava štátu krok odídenca od extrémistov nazvala politickým dnom.

Premiér Eduard Heger označil konanie poslanca Tarabu za neprijateľné. „Nevidím absolútne žiaden dôvod na to, aby mohli cudzí ľudia zverejňovať na Facebooku fotografie detí verejných činiteľov.“ 

Taraba sa, naopak, svoj status snažil zľahčovať. „Keby niekto povedal na môjho syna, že je talentovaný hokejista, tak určite to nepovažujem za šikanu, ale poviem, že má pravdu.“ Podľa polície však ide o exemplárny prípad šikanovania cez internet. Statusom sa už policajti zaoberajú a Tarabu čaká trestnoprávna dohra.

Odporúčané
Poslanec Taraba na Facebooku šikanuje 17-ročnú dcéru Zuzany Čaputovej, bude ho riešiť polícia Poslanec Taraba na Facebooku šikanuje 17-ročnú dcéru Zuzany Čaputovej, bude ho riešiť polícia 19. októbra 2021, 13:27
Domov
Zdieľať
Diskusia