Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2021, 14:30
Čas čítania 7:13
Dominik Vetrák

Svet DC: len v roku 2022 uvidíme 5 komiksových filmov. Štúdio Warner chce poraziť Marvel náložou seriálov a filmov

Svet DC: len v roku 2022 uvidíme 5 komiksových filmov. Štúdio Warner chce poraziť Marvel náložou seriálov a filmov
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY DC KOMIKSOVKY
Uložiť Uložené

Po DC Fandome majú fanúšikovia komiksoviek od DC dôvod na radosť. Štúdio Warner pripravuje veľké množstvo celovečerných, ale aj televíznych projektov.

Tento rok sme veľa celovečerných filmov od DC nevideli. V podstate vyšlo len Suicide Squad, ktoré univerzum DC nijako extrémne nerozšírilo a väčšina z nás už na snímku aj tak zabudla. Na druhej strane neustále pribúdajú nové a nové DC seriály, takže ak máš tento svet rád, môžeš sa uchýliť aspoň k nim. Štúdiá Warner Bros. a DC však od budúceho roka poriadne šliapnu na plyn.

Doteraz ročne nevydali viac ako 2-3 celovečerné komiksovky, no budúci rok ich vydajú rovno 5. Nehovoriac o ďalších seriáloch a animovaných filmoch (aj tých bude minimálne 5). Lenže na rozdiel od Marvel Studios DC neodhaľuje svoje plány tak ďaleko dopredu, a tak v podstate netušíme, aké počiny nás čakajú po roku 2023. Stále však platí, že toho bude viac než kedykoľvek predtým.

Odporúčané
Slávni herci, ktorí natáčajú nové filmy aj po deväťdesiatke Slávni herci, ktorí natáčajú nové filmy aj po deväťdesiatke 19. októbra 2021, 16:30

2022

The Batman – 4. marec 2022

Rozhodne najočakávanejší DC film je Batman od režiséra Matta Reevesa (Dawn a War of the Planet of the Apes). Dlhoročne pripravovaný celovečerák, ktorý párkrát v štúdiu Warner Bros. aj odložili, sa konečne do kín dostane v marci 2022. Očakáva sa, že pôjde o famózny film. Už trailery pôsobia dojmom, že sa pozeráme na niečo špeciálne. 

Batmana stvárni Robert Pattinson. Táto verzia gothamského ochrancu bude sledovať jeho kariéru niekoľko rokov po tom, čo začal mlátiť zločincov. Vo filme sa stretne aj s Catwoman, Penguinom či Riddlerom, pričom všetkých spozná ešte predtým, ako nadobudnú svoje komiksové persóny. Táto verzia Batmana sa viac zameria na jeho detektívne schopnosti, no ako vidíš na záberoch nižšie, Bruce Wayne sa nebude hanbiť zlomiť zločincom aj niekoľko kostí. 

Black Adam –  29. júl 2022

Dwayne Johnson sa konečne dostane do sveta DC. Mimochodom, hovoril už aj so šéfom Marvelu Kevinom Feigem, takže si možno ešte stihne dať po hube aj s Hulkom. Ešte predtým ho však čaká poriadne náročný súboj v Black Adam, kde stvárni rovnomennú postavu v honbe za pomstou a spravodlivosťou. Bojovať by mal proti tímu Justice Society of America. Jeho členmi by mali byť Doctor Fate (Pierce Brosnan), Hawkman, Cyclone či Atom Smasher.

Odporúčané
Najočakávanejšie komiksové a sci-fi filmy 2024: Joker s Lady Gagou, akčnejšie pokračovanie Duny aj Deadpool 3 s Wolverinom Najočakávanejšie komiksové a sci-fi filmy 2024: Joker s Lady Gagou, akčnejšie pokračovanie Duny aj Deadpool 3 s Wolverinom 11. decembra 2023, 16:30

Black Adam je vo väčšine komiksov záporákom, prípadne antihrdinom, ktorý si robí, čo chce, a sem-tam pritom pomôže hrdinom. Black Adam bol otrokom, ktorý dostal svoje nadľudské sily od čarodejníka Shazama. Jeho hlavným cieľom bola pomsta otrokárom, ktorí zneužívali ľudí z Khandaqu. Dokáže lietať, má supersilu a ďalšie podobné schopnosti ako Shazam a Superman. Dwayne na DC Fandome ukázal začiatok filmu a my musíme uznať, že to vyzerá prekvapivo dobre. 

 

Flash – 4. november 2022

Dopracovali sme sa k 2. najočakávanejšiemu filmu od DC. Sólovka Flasha vzniká už viac ako 5 rokov, pričom vystriedala viacerých scenáristov a režisérov. Nakoniec sa dej zastavil na spracovaní komiksovej udalosti Flashpoint, v ktorej Flash cestoval do minulosti, aby zachránil človeka, na ktorom mu záleží, a prinavrátil svet do pôvodnej podoby. Bol totiž jediný, kto si všimol, že s ním niečo nie je v poriadku a niekto sa hral s časom. 

Flashovo cestovanie v minulosti malo ďalekosiahle následky a tušíme, že to tak bude aj v tomto filme. Niečo nám hovorí, že Batman v podaní Bena Afflecka na začiatku snímky zomrie. Flash sa ho pokúsi zachrániť tak, že pozmení minulosť. Možné je aj to, že bude chcieť zachrániť svoju matku presne ako v komiksoch, keďže v teaseri vidíme zrejme aj ju (možno ide o Flashovu matku z inej dimenzie). Namiesto záchrany Affleckovho Batmana/matky však spojí minimálne dva rôzne svety DC: DCEU (Wonder Woman, Justice League, Man of Steel, Aquaman atď.) a svet Batmana od Tima Burtona. Je pravdepodobné, že DCEU bude mať aj naďalej svojho Batmana. Bude ním však Michael Keaton a jeho Batman na dôchodku (reálne by sme sa tak mohli dočkať spracovania komiksu Batman Beyond). Okrem Afflecka a Keatona uvidíme aj dvoch rôznych Flashov v podaní Ezra Millera a aj Supergirl v podaní herečky Sasha Calle. 

Aquaman and the Lost Kingdom – 16. december 2022

O tejto snímke toho veľa nevieme. Arthur Curry aka Aquaman (Jason Momoa) sa pokúsi nájsť akési stratené kráľovstvo a zdá sa, že mu pri tom pomôže aj Orm (Patrick Wilson), s ktorým bojoval v jednotke.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 104900 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia