Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2021, 10:53
Čas čítania 0:55
Viktor Kniš

Slovák pred 20 rokmi nezaplatil poisťovni 66 eur, známy exekútor teraz vymáha skoro 30-násobok

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Exekútora skontroluje ministerstvo spravodlivosti, Slovák Rudolf Kačír sa však so známym exekútorom naháňa roky.

Slovák v roku 2000 predal auto, na ktoré platil aj havarijné poistenie. Požiadal o zrušenie platby, poisťovňa však nesúhlasila. Rudolf Kačír nezaplatil a Allianz odstúpil pohľadávku exekútorovi.

Kačír žijúci a pracujúci v Rakúsku dlhé roky dlh neriešil, keď však v dôsledku pandémie prišiel o prácu, požiadal o dávku v nezamestnanosti od Sociálnej poisťovne. A tá mu oznámila, že mu z tejto dávky bude sťahovať peniaze pre exekútora. Na prípad upozornili Aktuality.sk

Kačír bol z informácie prekvapený, nikto s ním totiž dlhé roky nekomunikoval, vraj bol zvyknutý všetko zaplatiť načas. Neskôr sa dozvedel, že exekútor začal proti nemu konanie v roku 2017 a z pôvodnej dlžnej sumy 66,26 eura sa zrazu stalo 1 778,14 eura, ktoré má zaplatiť. V sume sú započítané odmeny exekútorovi, úroky a trovy konania.

„Nemal som najmenší problém uhradiť dlžnú sumu poisťovni. Keď si však exekútor celkovo naúčtoval úplne nezmyselnú sumu, tak som si povedal – a dosť! Toto len tak nenechám, lebo on vedome porušuje zákon,“ povedal Slovák pre portál Aktuality. Zákon určuje, že exekútor si môže zobrať odmenu najviac 20 % z dlžnej sumy. 

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Keď sa Kačír do prípadu oprel, známy exekútor Rudolf Krutý na chvíľu exekúciu zrušil, neskôr však znovu požiadal Sociálnu poisťovňu, aby Kačírovi peniaze stiahla. 

Dlžník sa nakoniec obrátil na ministerstvo spravodlivosti aj na Slovenskú komoru exekútorov. Najprv odmietali prípad riešiť, nakoniec sa však rozhýbal rezort spravodlivosti, ktorý sa chystá na tzv. účelovú previerku u exekútora Krutého.

Domov
Zdieľať
Diskusia