Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou Nová Cvernovka
7. októbra 2021, 15:30
Čas čítania 1:01
PR správa

Tento týždeň Nová Cvernovka hostí TEH #92 Camp Meeting

Tento týždeň Nová Cvernovka hostí TEH #92 Camp Meeting
Zdroj: Nová Cvernovka
ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Hlavnou témou prednášok, workshopov aj celého programu je dôvera.

V Novej Cvernovke sa už tento týždeň stretnú zástupcovia desiatok kultúrnych centier z celej Európy. Stretnutie siete Trans Europe Halles (TEH), ktorej je Nová Cvernovka členom od roku 2018, sa uskutoční v Bratislave pod názvom TEH #92 Camp Meeting Bratislava. Podujatie bude trvať od štvrtka 7. októbra až do nedele 10. októbra. 

Nová Cvernovka, TEH92 CAMP MEETING
Zdroj: Nová Cvernovka

Hlavnou témou prednášok, workshopov aj celého programu je dôvera. DÔVERA v demokraciu, DÔVERA v inštitúcie, DÔVERA medzi ľuďmi, ale aj DÔVERA v samého seba, ktorá sa v posledných rokoch výrazne oslabila. „Po pandémii sú európske spoločnosti rozdelené viac ako kedykoľvek predtým a táto polarizácia sa neustále prehlbuje. Kreatívne a kultúrne centrá by však mohli hrať kľúčovú úlohu pri obnove dôvery,“ hovorí programová riaditeľka kultúrneho centra Paula Poštolková.

Čo je Trans Europe Halles (TEH)?

Jedna z najstarších a najdynamickejších kultúrnych sietí v Európe, ktorá sa od roku 1983 venuje systematickej premene opustených budov na centrá umenia a kultúry. So sídlom vo Švédsku spája 135 členov z 39 rôznych krajín Európy – od Španielska po Gruzínsko.

Čo je stretnutie TEH Camp Meeting?

Štvordňové podujatie združuje kultúrnych a kreatívnych profesionálov zo siete TEH a poskytuje jedinečnú príležitosť na nové spolupráce, výmenu praktických skúseností, znalostí, na nové postupy a skúsenosti. Súčasťou je vždy aj kultúrny program, ktorý odzrkadľuje žitú realitu hostiteľského centra a poskytuje účastníkom priestor objaviť miestnu scénu.

Viac informácií

Disko raňajky, keramický workshop aj megažúr 

Celé štyri dni je tu bohatý program, ktorý sa zároveň nedeje len v Novej Cvernovke, ale aj v A4, Malom Berlíne, Tabačke Kulturfabrik. V Novej Cvernovke budú organizované rôzne workshopy, prednášky, ale aj hudobné podujatia. 

Nová Cvernovka
Zdroj: Nová Cvernovka
Domov
Zdieľať
Diskusia