Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
4. októbra 2021, 11:32
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

Nezaočkovaným Slovákom sa bude cestovať ťažšie, v Česku ich čaká karanténa. Čoraz viac krajín vníma Slovensko ako nebezpečné

NEWS CESTOVANIE KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Čoraz viac krajín vníma Slovensko ako hrozbu. Nevýhodu majú najmä neočkovaní.

Slovákom sa bude cestovať ťažšie. Upozorňuje na to štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus, podľa ktorého ostatné krajiny sveta vnímajú, že sa na Slovensku rozbieha tretia vlna pandémie. Od pondelka 4. októbra je v druhom stupni ohrozenia, teda v bordovej fáze, až 13 okresov a podľa šéfa Inštitútu zdravotných analýz sa bude situácia zhoršovať. 

„Zlú situáciu potvrdzuje aj aktuálna mapa Európskeho centra pre prevenciu a kontrolu chorôb (ECDC), na ktorej je už väčšina územia SR červená,“ konštatuje Klus. 

Upozorňuje nezaočkovaných Slovákov, že pri vstupe na české územie musia podstúpiť test a ísť do samoizolácie. Klus zároveň očakáva, že v blízkom období sprísnia pravidlá aj ďalšie krajiny. 

Domov
Zdieľať
Diskusia