Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2021, 20:29
Čas čítania 0:46
Tímea Krauszová

TOP 3 v piatok: Mikulca neodvolali, polícia zachránila život muža zo strechy a Matovič vraj má Zuzane dať 400-tisíc z vlastného

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú najdôležitejšie správy dnešného dňa.

Mikulca neodvolali

Roman Mikulec naďalej zostáva vo funkcii ministra vnútra. Za jeho odvolanie hlasovalo 52 poslancov, proti bolo 69. Nakoniec sa ho teda nepodarilo odvolať. 

Návrh na vyslovenie nedôvery Romanovi Mikulcovi iniciovala opozičná strana Smer-SD. Odôvodňovala to najmä situáciou v jeho rezorte a v bezpečnostných zložkách. Vyčítala mu aj podozrenie z korupcie. Prečítaj si viac tu.

Roman Mikulec.
Roman Mikulec. Zdroj: TASR/Michal Svítok

SaS nechce podporiť „lex Zuzana“

Strana SaS nepodporí návrh zákona, ktorý by Zuzane zo Solivaru umožnil získať štyristotisíc eur v očkovacej lotérii. „Nebudeme za to hlasovať, tak ako sme nehlasovali predtým za očkovaciu lotériu. Nepovažujeme za správne, aby sa takto účelovo písali zákony pre konkrétne zlyhanie. Taktiež si nemyslíme, že zákon spĺňa kritériá skráteného legislatívneho konania,“ povedal Šprlák.

Aj ďalší zo strany SaS zákon kritizujú, nemyslia si, že je vhodné prijímať nový zákon kvôli ojedinelému prípadu. Návrh novely zákona, ktorý však čaká na odobrenie parlamentom, predložil Igor Matovič. Prečítaj si viac tu.

Matovič
Zdroj: RTVS/reprofoto

Muž zo strechy neskočil

Zo strechy malackého Kauflandu sa dnes pokúsil zoskočiť neznámy muž. Pokus o samovraždu nahlásili a na miesto prišli policajti, ktorým sa krátko po 14.00 h podarilo s mužom nadviazať rozhovor. Napokon ho presvedčili a zo strechy dobrovoľne zišiel. Prečítaj si viac tu.

policia SR, Kaufland
Zdroj: Facebook/Polícia SR

 

Domov
Zdieľať
Diskusia