Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2021, 14:39
Čas čítania 1:11
Tímea Krauszová

SaS nepodporí zákon, ktorý by umožnil Zuzane získať 400-tisíc. Vraj to má zaplatiť Igor Matovič zo svojho vrecka

NEWS OČKOVACIA LOTÉRIA POLITIKA
Uložiť Uložené

Štát má podľa SaS hospodáriť zodpovedne.

Strana SaS nepodporí návrh zákona, ktorý by Zuzane zo Solivaru umožnil získať štyristotisíc eur v očkovacej lotérii. Pre Nový Čas to potvrdil hovorca strany Ondrej Šprlák, otvorene návrh zákona kritizuje na Facebooku aj poslanec strany Roman Foltín.

Nech to Matovič zaplatí z vlastného

Príbeh Slovenky, ktorá pre technické problémy nepovedala heslo v priamom prenose včas, zmenil priebeh lotérie. Aktuálne platia už iné podmienky, ktoré umožňujú vyhrať aj tým, ktorí sledujú prenos online alebo nemôžu vysielanie sledovať vôbec, pretože sú v práci alebo majú iné povinnosti.

Návrh novely zákona, ktorá však čaká na odobrenie parlamentom, predložil Igor Matovič. Podľa jej znenia môže ministerstvo financií po novom vyplatiť peniaze aj ľuďom, ktorí síce nesplnili podmienky súťaže, no mali na to objektívne dôvody definované ako „technické okolnosti súvisiace so zabezpečením a priebehom súťaže o očkovaciu prémiu“. Výška tejto náhrady je plná suma pôvodnej výhry.

„Nebudeme za to hlasovať, tak ako sme nehlasovali predtým za očkovaciu lotériu. Nepovažujeme za správne, aby sa takto účelovo písali zákony pre konkrétne zlyhanie. Taktiež si nemyslíme, že zákon spĺňa kritériá skráteného legislatívneho konania,“ povedal Šprlák. Aj ďalší zo strany SaS zákon kritizujú, nemyslia si, že je vhodné prijímať nový zákon kvôli ojedinelému prípadu.

Domov
Zdieľať
Diskusia