Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. septembra 2021, 13:42
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš

Zuzana z Prešova môže dostať 400-tisíc eur z očkovacej lotérie, aj keď nepovedala heslo v časovom limite. Zakročil Matovič

NEWS OČKOVACIA LOTÉRIA
Uložiť Uložené

Vláda odsúhlasila Matovičov nápad zaviesť náhradnú očkovaciu prémiu pre ľudí, ktorí nesplnili podmienky lotérie, ale mali na to objektívny dôvod.

Zuzane zo Solivaru zrejme budú môcť vyplatiť prémiu 400-tisíc eur z očkovacej lotérie, aj keď nepovedala správne heslo v časovom limite. Vláda schválila možnosť zavedenia náhradnej očkovacej prémie, upozornil Denník E.

Návrh schválenej novely predložil Igor Matovič. Podľa jej znenia môže ministerstvo financií po novom vyplatiť peniaze aj ľuďom, ktorí síce nesplnili podmienky súťaže, no mali na to objektívne dôvody definované ako „technické okolnosti súvisiace so zabezpečením a priebehom súťaže o očkovaciu prémiu“. Výška tejto náhrady je plná suma pôvodnej výhry. Novelu však ešte musí odobriť parlament. 

Igor Matovič už na druhý deň po odvysielaní debutového dielu vycestoval za Zuzanou do Prešova, pričom ju ubezpečil, že urobí všetko pre to, aby peniaze dostala.

Novinárom povedal, že zákon nemôže byť striktný a právnici z rezortu financií si na túto situáciu posvietia. Riešenie prišlo po šiestich týždňoch, počas ktorých tlačové oddelenie novinárom odpovedalo rovnakou formulkou, že komplikovanú situáciu rieši. 

Novela by mala byť univerzálnym riešením aj pre ďalších súťažiacich. Očkovacia lotéria bude trvať ešte 6 týždňov.

Domov
Zdieľať
Diskusia