Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2021, 7:30
Čas čítania 3:10
Adrián Lukáč

Gas Station Simulator: skvelá hra, ktorá dobýja Steam, ponúka prológ zadarmo. Prinavráť opustenú pumpu späť na vrchol

Gas Station Simulator: skvelá hra, ktorá dobýja Steam, ponúka prológ zadarmo. Prinavráť opustenú pumpu späť na vrchol
Zdroj: DRAGO entertainment / Movie Games S.A.
TECH TIP NA HRY
Uložiť Uložené

Netradičný simulátor so skvelou atmosférou, pri ktorom hodiny plynú ako minúty.

S rôznymi simulátormi sa v posledných rokoch akoby roztrhlo vrece a sú čoraz populárnejšie. Od American Truck Simulator cez veľmi populárny Farming Simulator až po minuloročný Powerwash Simulator. Za ich popularitu môžu do veľkej miery streameri, ktorí si ich obľúbili a hrávajú ich na platforme Twitch čoraz viac. Tentoraz však herná spoločnosť Drago Entertainment prišla s niečím úplne novým – so simulátorom čerpacej stanice. Teda skôr jej postupná renovácia a prinávratenie stratenej slávy.

Na prvé počutie to môže znieť ako zvláštny nápad na hru, ktorou sa chcú vývojári len zviezť na úspešnej vlne rôznorodých jednoduchých simulátorov. To však nie je prípad Gas Station Simulatora. Hra vyšla 15. septembra a odvtedy zažíva obrovský hype v hernej komunite. Na Steame sa jej podarilo na chvíľu obsadiť aj prvé miesto v rebríčku aktuálne najpredávanejších hier (v čase písania článku jej patrí 15. priečka). K nárastu popularity hry určite pomohol aj prológ, ktorý je dostupný na Steame už pár mesiacov a je dokonca zadarmo. Takto si hráči môžu hru vyskúšať ešte predtým, než sa rozhodnú, či sa im skutočne oplatí za ňu zaplatiť plnú sumu. To je rozhodne skvelý ťah vydavateľstva.

Gas Station Simulator
Gas Station Simulator Zdroj: DRAGO entertainment/Movie Games S. A.

Výborná atmosféra a pekná grafika

Úspech Gas Station Simulatora určite nie je náhodný. Hráča pohltí od prvého momentu výbornou atmosférou divokého amerického západu a pri hraní má hráč pocit, že čas mu plynie akosi rýchlejšie. Môže za to podarený príbeh, čo je skôr výnimkou pri tomto type hry, a naozaj veľa veľa práce, ktorú si vyžaduje renovácia pumpy.

Domov
Zdieľať
Diskusia