Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2021, 20:00
Čas čítania 1:19
Kamila Šebestová

TOP 3 v pondelok: Kováčik dostal 14 rokov, novinárov obvinili po podaní exsiskára a v Rusku zrejme falšovali ďalšie voľby

REFRESHER TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Prečítaj si tri články, ktoré by ti dnes nemali uniknúť.

Dušan Kováčik dostal 14 rokov 

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik je vinný. Špecializovaný trestný súd mu uložil trest 14 rokov za založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny. Podľa samosudkyne Pamely Záleskej Kováčik zneužil právomoci svojej funkcie a správal sa korupčne.

Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, odvolať sa na Najvyšší súd môže Dušan Kováčik, ale aj prokurátor, ak by chcel pre bývalého špeciálneho prokurátora vyšší trest. Na vyhlásenie rozsudku sa prišiel osobne pozrieť aj Robert Fico, ktorý po vynesení rozsudku ironicky tlieskal. O Kováčikovom prípade sa tu môžeš dočítať viac. 

Kováčik
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Novinárov obvinili na základe podnetu exagenta SIS Tótha

Konštantín Čikovský a Monika Tódová sú obvinení z vyzradenia utajovanej skutočnosti. Trestné oznámenie podal na novinárov z Denníka N Peter Tóth. Obvinenie sa týka článku z 22. októbra 2018 s názvom Peter Tóth polícii priznal, že pre Kočnera pred vraždou sledoval Kuciaka a ďalších novinárov. Trestný zákon uvádza, že im hrozí až ročný pobyt vo väzení.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

„Keď si otvoríte stránku generálnej prokuratúry, tak prvé, čo si návštevník už niekoľko týždňov všimne, je veľká správa, že generálny prokurátor Maroš Žilinka rokoval s generálnym prokurátorom Ruskej federácie Krasnovom,“ komentovala obvinenie Monika Tódová. „Ale nevzdávame to, ideme ďalej,“ napísala na svojom Facebooku. Viac o obvinení novinárov sa dozvieš tu

Monika Tódová
Zdroj: Instagram/Monika Tódová

V Rusku zrejme falšovali ďalšie voľby

Po vyhlásení priebežných výsledkov ruských volieb nastáva v krajine chaos. Objavuje sa čoraz viac dôkazov o tom, že boli sfalšované. Vyhralo ich opäť Putinovo Jednotné Rusko. 

Opozícia zúri. Poukazuje na podvody. Jedným z dôkazov má byť aj toto video, kde sa k hlasovacej urne priblíži ruka. Kryje ju zamestnankyňa volieb. Ruka do urny vhodí lístky. Video zverejnila opozičná strana Yabloko. Celé video aj článok o sfalšovaných voľbách nájdeš tu

Rusko, voľby
Zdroj: Twitter/Bryan MacDonald

Instagramový post dňa  

Sopka na jednom z Kanárskych ostrovov La Palma chrlí lávu. Z oblasti pri sopke preventívne evakuovali tisíce obyvateľov. Týždeň pred výbuchom La Cumbre Vieja pozorovali vulkanológovia zvýšenú seizmickú aktivitu a upozorňovali na možný výbuch sopky. K tomu nakoniec došlo v nedeľu 19. septembra. Posledný výbuch sopky bol na ostrove v roku 1971.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Carlos Vermeersch (@carlosvphotography)

Domov
Zdieľať
Diskusia