Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. septembra 2021 o 14:53
Čas čítania 1:51
Tímea Krauszová

Lekárka v USA mrzačila genitálie malých dievčat. Robila to z náboženských dôvodov, deti nemohli po zákroku ani chodiť

Lekárka v USA mrzačila genitálie malých dievčat. Robila to z náboženských dôvodov, deti nemohli po zákroku ani chodiť
Zdroj: Unsplash/Jafar Ahmed/volně k užití
NEWS MRZAČENIE ŽENSKÝCH GENITÁLIÍ (ŽENSKÁ OBRIEZKA) ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Dievčatám zakazovali o bolestivej procedúre hovoriť.

Americkí štátni zástupcovia vo štvrtok potvrdili, že v prípade mrzačenia ženských genitálií v Detroite išlo o spoluprácu viacerých lekárov. Hlavnou obžalovanou je doktorka Jumana Nagarwalová, spolu s ňou obvinili majiteľa kliniky Fakhruddina Attara aj s jeho manželkou Faridou Attarovou a matku jednej z údajných obetí, ženu menom Fatema Dahodwalová.

Procedúry údajne prebiehali v noci, mimo hlavnej prevádzky detroitskej kliniky, a cestovali za nimi ženy s dcérami z rôznych kútov USA. Lekárka Attarová bola podľa obžaloby prítomná počas zákrokov a obete držala za ruky. Tie podľa súdnych dokumentov opisujú bolesť, pálenie a neschopnosť chodiť ako následok, píše portál Des Moines.

Tajná sieť sektárskych lekárov, ktorí mrzačili 7-ročné dievčatá

Nagarwalová je podľa štátnych zástupcov súčasťou organizovanej skupiny lekárov z úzkej komunity Indov, ktorí obrezávali 7-ročné dievčatá naprieč Spojenými štátmi. Procedúry vykonávali počas niekoľkých rokov a považujú ich za náboženskú a kultúrnu povinnosť. Matky aj s dcérami tieto procedúry podľa prokurátorov vyhľadávajú a sú ochotné za nimi aj cestovať.

Odporúčané
17-ročný mladík so zbraňou obťažuje na Instagrame dievčatá. Priznal sa nám, že by zdrogoval a znásilnil aj 6- a 10-ročné deti 17-ročný mladík so zbraňou obťažuje na Instagrame dievčatá. Priznal sa nám, že by zdrogoval a znásilnil aj 6- a 10-ročné deti 26. mája 2024 o 14:30

K mrzačeniu údajne došlo nielen v Detroite, ale aj v Kalifornii a Illinois, vyhlásili v súdnej sieni štátni zástupcovia. Všetci lekári, ktorí zákroky vykonávali, boli tiež súčasťou indickej komunity. Ide o skupinu Dawoodi Bohras, vetvu islamskej viery.

Obžaloba tiež tvrdí, že Nagarwalová niekoľkokrát vycestovala aj do oblasti Washingtonu D. C., kde takisto vykonala zákroky. Ide teda o zločin federálnych rozmerov, ale súdny proces trvá už roky a okrem covidu ho hatí aj legislatíva.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Domov
Zdieľať
Diskusia