Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. septembra 2021, 13:30
Čas čítania 1:14
Martin Mičuda

Toyota RAV4 je v novej verzii Adventure 222-koňovým dobrodruhom s tromi motormi

Toyota RAV4 je v novej verzii Adventure 222-koňovým dobrodruhom s tromi motormi
Zdroj: Toyota
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY TOYOTA
Uložiť Uložené

Toyota pritvrdila úspešné RAV4 novou verziou Adventure, ktorá nabrala na robustnosti.

Toyota RAV4 je jedno z historicky najúspešnejších SUV na našom trhu a v zahraničí patrí k najobľúbenejším hráčom vo svojej triede. Na veľký záujem reaguje aj samotná automobilka, ktorá ponuku aktuálnej generácie rozširuje o nové vyhotovenie Adventure. Už názov jasne naznačuje, čo je vo veci, a exteriérové zmeny to len a len potvrdzujú. Na prvý pohľad by sa dokonca mohlo zdať, že ide o akýsi facelift, pretože spredu vyzerá RAV4 úplne inak.

Odporúčané
Vyskúšali sme Audi e-tron GT. Elektrická prvá liga, ktorá rúca predsudky o e-mobiloch, je krok pred konkurenciou Vyskúšali sme Audi e-tron GT. Elektrická prvá liga, ktorá rúca predsudky o e-mobiloch, je krok pred konkurenciou 2. septembra 2021, 9:30

Na rozdiel od stupňov výbavy Active, Comfort, Selection či Execution totiž Adventure získal inak tvarovaný, robustnejší nárazník, masívnejšiu čiernu masku a prepracovanejšiu, až futuristicky pôsobiacu grafiku full-LED svetiel. Tie sa od budúceho roka dostanú aj do ponuky ostatných verzií, a tak ide o vylepšenia na modelový rok 2022. Logo Toyota sa pritom pre verziu Adventure presunulo do stredu masky do horizontálnych líšt, zatiaľ čo LED hmlové svetlomety sú schované v čiernych rohoch nárazníka.

Toyota, RAV4,
Zdroj: Toyota

Novinka zároveň dostala tmavé 19” disky, ktoré sekundujú čiernym exteriérovým detailom a plastovým blatníkom. Práve tie dodávajú celkovú robustnosť a odolnejší pocit. Decentne pozmenený je aj zadný nárazník so strieborným prvkom a dvojicou koncoviek výfuku. Pre RAV4 Adventure je zároveň špecifikom dvojfarebné lakovanie v kombinácii urban khaki s bielou vrchnou časťou karosérie. V kokpite dáva o sebe vyhotovenie Adventure vedieť najmä vďaka sedadlám čalúneným hladkou kožou – majú oranžové prešívanie a zaujímavý vzor uprostred.

Odporúčané
Z nového X6 M Competition nám padla sánka. 625-koňové BMW popiera fyzikálne zákony Z nového X6 M Competition nám padla sánka. 625-koňové BMW popiera fyzikálne zákony 10. apríla 2021, 9:30

Nový, dobrodružný stupeň výbavy bude možné skombinovať výhradne s hybridným ústrojenstvom, ktoré tvorí konvenčný agregát a dvojica elektromotorov. Benzínový 2,5-litrový štvorvalec sprevádzaný elektrickou sústavou disponuje maximálnym výkonom na úrovni 163 kW/222 koní. Samozrejme, poháňané sú obe nápravy vďaka technológii AWD-i, takto vybavené RAV4 pritom umožňuje ťahať brzdený príves s hmotnosťou do 1 650 kilogramov. 

Z hľadiska podvozka či svetlej výšky sa novinka od doterajších verzií nelíši. Verzia Adventure sa v Európe ukáže v prvých mesiacoch budúceho roka (pravdepodobne spolu s modelovým rokom 2022), predávať sa však začne už v októbri. Cenové relácie zatiaľ nepoznáme.

Toyota, RAV4,Toyota, RAV4,Toyota, RAV4,Toyota, RAV4,
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia