Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2021, 10:17
Čas čítania 0:59
Richard Bonde

Kalifornia chystá zákon proti „stealthingu“. Ten bude trestať mužov, ktorí si bez dovolenia partnerky dajú počas sexu dole kondóm

Kalifornia chystá zákon proti „stealthingu“. Ten bude trestať mužov, ktorí si bez dovolenia partnerky dajú počas sexu dole kondóm
Zdroj: Pexels/cottonbro/volně k užití
ZAUJÍMAVOSTI SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Zákon pôvodne navrhla študentka práva na univerzite Yale.

Kalifornskí poslanci v utorok schválili zákon, ktorý umožní partnerkám mužov, ktorí si počas sexu stiahnu kondóm, aby ich žalovali.

Žena si myslí, že kondóm je nasadený, no muž si ho dal potajomky dole. Podľa Alexandry Brodskej, študentky univerzity Yale, však nejde len o podvádzanie, ale o formu znásilnenia, informuje portál Buzzfeed News.

Odporúčané
Vo finále ženskej dvojhry na US Open zvíťazila 18-ročná Emma Raducanuová Vo finále ženskej dvojhry na US Open zvíťazila 18-ročná Emma Raducanuová 12. septembra 2021, 9:28

Keď v roku 2017 študentka tento čin opísala, neočakávala, že sa ním bude v septembri 2021 zaoberať kalifornská zákonodarná moc. Tamojšie orgány totiž v utorok rozhodli, že „stealthing“, teda technika zneužívajúca nepozornosť ženy pri pohlavnom styku, by mohol byť trestaný.

„Dokument som napísala v treťom ročníku právnickej školy a nikdy sa mi ani nesnívalo, že by niekedy akokoľvek ovplyvnil niektorý zákon,“ povedala pre portál 31-ročná Brodská. Tá sa dnes venuje právu ako povolaniu na plný úväzok.

Domov
Zdieľať
Diskusia