Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2021, 12:20
Čas čítania 0:55
Martin Adam Pavlík

Vojto Barborík nenavážil na sobotňajší titulový zápas turnaja Oktagon 27. Váhový limit nesplnil ani Gábor Boráros

Vojto Barborík nenavážil na sobotňajší titulový zápas turnaja Oktagon 27. Váhový limit nesplnil ani Gábor Boráros
Zdroj: Oktagon MMA
ŠPORT MMA OKTAGON MMA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Barborík, ktorý sa stretne v sobotu s Ivanom Buchingerom, prevážil o 0,4 kg. Nezmestil sa tak do limitu perovej váhy, čo je 66 kg.

„Prišiel čas stúpať na vrchol a zbierať opasky. Som mentálne a fyzicky pripravený,“ vravel tento týždeň slovenský zápasník Vojto Barborík, trénujúci v bratislavskom „gyme“ Octagon Fighting Academy pod vedením Ilju Škondriča.

Pre sportnet.sk priznal, že má ísť o najväčší zápas jeho doterajšej kariéry a aj to, že je ochotný ísť až do extrémov. Radšej sa vraj nechá uspať, než by súperovi odklepal. Nakoniec však opasok nebude môcť získať, pretože na oficiálnom vážení bojovníkov, ktoré sa konalo v piatok o 9.00 h, nesplnil váhový limit. Nenavážil ani jeho tímový kolega Gábor Boráros (ak svojho súpera porazí, po zápase mu bude musieť dať 20 % zo svojej peňažnej výhry). 

Slovenský MMA zápasník Vojto Barborík.
Slovenský MMA zápasník Vojto Barborík. Zdroj: Oktagon MMA

Zatiaľ čo jeho protivník – bývalý šampión M-1 Global či Cage Warriors a zverenec Attilu Végha Ivan Buchinger, s ktorým mal zápasiť o titul perovej váhy – bez problémov navážil, Barborík mal o 400 gramov navyše. Znamená to teda, že preňho pôjde len o takzvaný „superfight“ a podľa stanovených pravidiel nemôže v sobotu získať opasok. Titulová bitka to teda bude len pre Buchingera. 

MMA zápasník Ivan Buchinger.
MMA zápasník Ivan Buchinger. Zdroj: Oktagon MMA

Barborík prehral v kariére len raz, pričom má na konte 13 výhier. Stále teda môže v sobotňajšom hlavnom zápase turnaja Oktagon 27, ktorý sa uskutoční na štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave, prekaziť Buchingerovi to, aby sa stal prvým dvojnásobným šampiónom organizácie Oktagon MMA. Buchinger už totiž má opasok ľahkej váhy po tom, čo začiatkom roka v prvom kole na škrtenie porazil mladého Ronalda Paradeisera.

Domov
Zdieľať
Diskusia