Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. augusta 2021, 17:07
Čas čítania 0:48
Adam Novosad TASR

Záujem o návštevu pápeža je nízky. Vláda by mala zrušiť nutnosť očkovania, lebo inak hrozí blamáž, tvrdí publicista

NEWS PÁPEŽ
Uložiť Uložené

Slovensku hrozí, že za tri dni bude návštevnosť podujatí s pápežom nižšia ako v Maďarsku za tri hodiny.

Návšteva pápeža Františka môže pre Slovensko dopadnúť blamážou. Myslí si to publicista Juraj Hrabko, ktorý v TASR TV komentoval aktuálny vývoj situácie v čase, keď sa zhoršuje epidemická situácia a očkovanie zostáva podmienkou stretnutia s pápežom.

Hrabko tvrdí, že vláda by mala prehodnotiť nutnosť očkovania, aby nedošlo k medzinárodnej hanbe, keďže momentálne je na stretnutie zaregistrovaných len 33-tisíc návštevníkov. „To číslo je nízke a je to podľa mňa kombinácia viacerých faktorov,“ konštatuje publicista.

Pápež František.
Pápež František. Zdroj: TASR/AP/Gregorio Borgia

Vláda podľa neho musí pochopiť, že ani osobnosť ako pápež neinšpirovala dostatok obyvateľov Slovenska k tomu, aby sa dali zaočkovať, lebo by ho vďaka vakcíne mohli vidieť naživo.

Na druhej strane uznáva, že Slováci si často nechávajú záležitosti ako registrácia na takéto udalosti na poslednú chvíľu, a tak je možné, že záujem rýchlejšie porastie pár dní pred jeho príchodom.

Hrabko napriek tomu očakáva, že krátko pred začiatkom návštevy pápeža napokon vláda upustí od podmienky byť zaočkovaný.

Odporúčané
VIDEO: Sisa Sklovská zanôtila manželovi I Will Always Love You, keď si spolu obnovovali manželský sľub VIDEO: Sisa Sklovská zanôtila manželovi I Will Always Love You, keď si spolu obnovovali manželský sľub 28. augusta 2021, 14:39

„Ak tak neurobí, hrozí nám blamáž. Pre mňa je nepredstaviteľné, že by bola návštevnosť pápeža za tri dni na Slovensku menšia ako za tri hodiny v Maďarsku,“ vysvetľuje publicista. Vraj by sa nedivil ani tomu, keby sa cesta napokon zrušila – či už z dôvodu šírenia variantu delta, alebo aj vzhľadom na zdravotný stav pápeža.

Domov
Zdieľať
Diskusia