Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2021, 9:30
Čas čítania 5:01
Viktor Kniš

Tekashimu sa pripomína bývalý manažér Shotti. Raper ho dostal za mreže na 15 rokov svedectvom, aby sa sám vyhol trestu

Tekashimu sa pripomína bývalý manažér Shotti. Raper ho dostal za mreže na 15 rokov svedectvom, aby sa sám vyhol trestu
Zdroj: New York Police
HUDBA 6IX9INE
Uložiť Uložené

6ix9ine sa na dlhý čas odmlčal. Nie je vylúčené, že mu došli peniaze a model prehnane kontroverzného a nebojácneho rapera jednoducho prestal fungovať.

„Domov sa vrátim skôr, ako si všetci myslia,“ napísal pred mesiacom na instagramový profil Kifano Jordan alias Shotti, ktorý je vo väzení, pretože ho spolu s celým nebezpečným gangom udal Tekashi 6ix9ine výmenou za slobodu.

Teraz Shotti poskytol cez väzenský telefón rozhovor známemu zabávačovi DJ-ovi Akademiksovi, v ktorom vysvetľuje niektoré udalosti zo svojho pohľadu, keďže sme doteraz poznali len verziu Tekashiho.

Kontroverzný raper s dúhovou hlavou sa preto môže prirodzene začať báť o svoju budúcnosť, keďže s pribúdajúcimi dňami budú pre neho ulice New Yorku čoraz viac nebezpečné. Ochranku vraj už nemá, lebo si ju nemôže dovoliť. 

Shotti pôvodne pracoval ako manažér slávneho rapera a hlava nebezpečného gangu Nine Trey, ktorý mal krátko pred zadržaním dva základné zdroje príjmov – za trestnú činnosť a za fyzickú ochranu Tekashiho. 

Neskôr začal raper tvrdiť, že ho vlastní ľudia vydierajú a ukracujú ho o značnú časť zárobkov. Niekedy sa mu vraj ušlo len niečo viac ako 10 %. Členov gangu odsúdili na vysoké tresty, niektorí dostali 15, iní 20 rokov, za mrežami však držia spolu. O svojich aktivitách informujú prostredníctvom instagramového účtu tr3yway_ent

Nine Trey Gang zverejnil fotku z väzenia
Nine Trey Gang zverejnil fotku z väzenia Zdroj: tr3yway/Instagram
V tomto článku si prečítaš:
  • Prečo Shotti vylučuje, že by Tekashimu ako manažér kradol peniaze.
  • Aký ďalší problém má Tekashi na krku.
  • Prečo sa slávny raper podľa odsúdeného člena gangu momentálne neukazuje na verejnosti.
  • Aký život aktuálne podľa Shottiho Tekashi žije. 
  • Či sa Tekashi bojí smrti.

Dostaneš to, čo ostatní gangstri

Shotti sa po približne dvoch rokoch od veľkej akcie federálnej polície proti gangu ozval verejnosti cez zašušťanú pevnú linku vo väznici, aby odpovedal na niekoľko konfrontačných otázok.

Odporúčané
Keď zastrelili Biggieho, americká polícia vytvorila špeciálny „rapový útvar“. Odhaľuje to dokument o Tekashim Keď zastrelili Biggieho, americká polícia vytvorila špeciálny „rapový útvar“. Odhaľuje to dokument o Tekashim 8. decembra 2020, 9:28

Zároveň využil priestor, aby verejnosti vyrozprával svoju verziu príbehu a vystrašil Tekashiho, ktorý v posledných mesiacoch zmenil rétoriku a aktivitu na sociálnych sieťach znížil na absolútne nutné minimum.

Občas informuje o miestach svojich koncertov, už dávno však nezdieľal svoju aktuálnu polohu, nechválil sa šperkami a zatiaľ sa zdá, že aktívne nepracuje ani na novej hudbe, čo by mal byť jeho dlhodobo najväčší zdroj príjmov. 

Podľa Shottiho sa Tekashi snažil spoluprácou s políciou ospravedlniť svoje činy. „Ak chceš stále klamať a správať sa ako gangster, dostaneš to, čo ostatní gangstri. Je to jednododuché, prajem ti všetko najlepšie,“ odkázal bývalý manažér svojmu zverencovi. 

Tekashiho bývalý manažér Shotti z väzenia
Tekashiho bývalý manažér Shotti z väzenia Zdroj: tr3yway/Instagram

Bližšie vzťah dvojice aj Tekashiho postavenie v gangu Nine Trey definuje dokumentárny film na platforme Hulu. Prvý kontakt dúhového rapera s pouličným gangom môže verejnosť sledovať v zásadnom hite Gummo, kde členovia nebezpečného zoskupenia vystupujú v klipe ako vedľajšie postavy s cieľom ukázať svetu, že aj mladý Daniel začínajúci na Slovensku má za sebou vplyvných ľudí a nie je dobrý nápad zahrávať sa s ním. 

Odporúčané
6ix9ine sa pokúsil spraviť z udavačstva umenie. Neúspešne 6ix9ine sa pokúsil spraviť z udavačstva umenie. Neúspešne 9. septembra 2020, 11:00

Z dokumentárneho filmu tiež vieme, že keď Tekashi potreboval napadnúť svojich rivalov, vydal pokyn Shottimu a ten zariadil, aby členovia zoskupenia konali. Dokazujú to napríklad kamerové záznamy z chodby futbalového štadióna.

Tekashiho sebavedomie neopadlo ani po roku a pol vo väzení, keď 47-ročnému trestu unikol len vďaka tomu, že sa včas dohodol s FBI na rozsiahlej spolupráci. Postupne udal všetkých členov a čelil aj jednému náročnému procesu s dvojicou svojich únoscov, ktorá pôvodne popierala vinu.

Všetci ostatní uzavreli dohodu o vine a treste s cieľom znížiť si tresty. Keď Tekashiho prepustili, prechádzal sa ulicami, kde mu teoreticky mohla hroziť likvidácia. Bol však obklopený gorilami, ktoré podľa životopisov v minulosti pracovali v polícii aj tajných službách. 

Tekashi
Zdroj: 6ix9ine/Instagram

Už nemá peniaze na ochranku, preto sa skrýva 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 102457 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aký je Shottiho argument, ktorým vyvracia Tekashiho tvrdenia o tom, že manažér mu z 2,5-miliónového biznisu nechal len 300-tisíc dolárov.
  • Koľko má Shotti podľa svojich slov peňazí a ako ich podľa súdu zarobil.
  • Ako podľa Shottiho aktuálne Tekashi žije a prečo je raper nešťastný zo svojej momentálnej situácie.
  • Ako sa bývalý manažér vyhráža Tekashimu.
Domov
Zdieľať
Diskusia