Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. augusta 2021, 20:15
Čas čítania 0:27
Viktor Kniš

Oteplí sa ešte toto leto? Meteorológovia nemajú dobré správy pre milovníkov tepla

NEWS POČASIE
Uložiť Uložené

Počas najbližších dní sa síce teplota priblíži k 30 stupňom Celzia, tropické leto nás však už pravdepodobne tento rok nečaká.

Minimálne do najbližšieho pondelka by sa na Slovensku nemali objaviť silné búrky, hrozia maximálne lokálne prehánky. Informuje o tom portál iMeteo, podľa ktorého sa dočkáme počas aktuálneho víkendu stabilného slnečného počasia. Teploty budú opäť stúpať k 30 stupňom Celzia, intenzívne a dlhodobé oteplenie zatiaľ neavizujú v grafickej predpovedi ani meteorológovia zo SHMÚ. 

„Teploty sa budú pohybovať výrazne pod normálom. Tie dnešné vystúpia na hodnotu maximálne +26 °C. Dnešné ranné teploty sa pohybujú okolo +10 až +12 °C,“ informuje iMeteo. Návrat k očakávaným augustovým teplotám je zatiaľ v nedohľadne aj podľa 10-dňového meteogramu SHMÚ. 


Obzvlášť na najbližší pondelok avizujú meteorológovia silné zrážky na skoro celom území Slovenska. Teplejšie bude paradoxne na východe, kde ranné teploty momentálne atakujú jednociferné čísla. 

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia