Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. augusta 2021, 12:30
Čas čítania 0:43
Richard Balog

Luxusný apartmán ako vystrihnutý z amerických filmov. Našli sme najkrajšie bývanie v Karlíne

Luxusný apartmán ako vystrihnutý z amerických filmov. Našli sme najkrajšie bývanie v Karlíne
Zdroj: Perspektiv
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY
Uložiť Uložené

Prvotriedny dizajn aj materiály, viac ako 200 štvorcových metrov a dynamická časť Prahy ako na dlani.

Architekti z česko-slovenského ateliéru Perspektiv svojou prácou opäť posúvajú hranice. Ich návrh veľkometrážneho apartmánu v srdci mestskej časti Karlín, chytí za srdce aj najnáročnejších milovníkov dizajnu. Konkrétne ide o nehnuteľnosť s podlažnou plochou viac ako 200 štvorcových metrov, ktorá je z nášho pohľadu stelesnením luxusného bývania. 

Za vizuálom stojí tím v zložení Ján Antal, Martin Pavlíček v spolupráci s Barborou S. Babockou. Teraz si však už povieme viac slov o samotnom projekte. 

Odporúčané
Klenot na pražskej Kampe: objav krásu zrekonštruovaného barokového paláca zo 17. storočia Klenot na pražskej Kampe: objav krásu zrekonštruovaného barokového paláca zo 17. storočia 11. augusta 2021, 15:34

Rozsiahly byt, v ktorom aktuálne prebiehajú stavebné práce, sa nachádza v novom rezidenčnom projekte a jeho priestory sú lemované terasami. Tie dotvárajú súkromnú oázu majiteľov.

Architekti dostali pri navrhovaní jednotlivých izieb voľnú ruku, a to aj vďaka tomu, že nehnuteľnosť bola dispozične nepopísaným listom. Priestorom teda dominujú veľké formy, vkusná estetika a minimalizmus, čím nechávajú vyniknúť detaily v najvyššej kvalite vyhotovenia a použitých materiálov. 

Návrh kladie dôraz na jednoduchú farebnú paletu, ktorá kontrastuje s tmavým drevom. Odlesky kovu a skla, oblé tvary a živé textúry dodávajú celému bývaniu nádych luxusu, respektíve elegancie. Lepší obraz o tomto dizajnérskom skvoste z pražských ulíc si už vytvoríš vďaka detailným vizualizáciám.

Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou Perspektiv.

ArkheArkheArkheArkhe
Zobraziť galériu
(10)
Domov
Zdieľať
Diskusia