Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2021, 10:53
Čas čítania 0:48
Kamila Šebestová

VIDEO: 29-ročný Tibor napojený na kyslík dnes ľutuje, že sa nedal zaočkovať. Vyzýva všetkých, aby tak urobili

VIDEO: 29-ročný Tibor napojený na kyslík dnes ľutuje, že sa nedal zaočkovať. Vyzýva všetkých, aby tak urobili
Zdroj: Univerzitní nemocnice Bratislava
NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

To, že sa nedal zaočkovať, dnes vidí ako zásadnú chybu.

„Keby sa dal vrátiť čas, okamžite sa dám zaočkovať,“ hovorí 29-ročný Tibor, ktorý na nemocničnom lôžku ledva dýcha. Pri každom nádychu mu pomáha kyslík. Hovorí, že očkovanie odkladal. Jeho váhanie ho však podľa jeho slov takmer stálo život. 

„Beriem to ako veľkú, zásadnú chybu, že som nebol očkovaný, keďže som teraz v nemocnici a potrebujem kyslík, aby som dokázal dýchať,“ vysvetľuje vo videu. „Vyzývam všetkých ľudí, aby to brali vážne. Keď vidím, čo tu zažívajú sestričky a lekári a ako sa musia o nás starať,“ dodáva Tibor. 

Tibor hovorí, že očkovanie odkladal, aj keď dostal termín. Potom na to prestal myslieť a minulý týždeň musel byť pre covid hospitalizovaný. Prvé dni mal ľahší priebeh ochorenia, od tretieho dňa začal mať horúčky. Na ôsmy deň si musel zavolať sanitku, odvtedy je na kyslíku. „Snáď o týždeň budem doma,“ hovorí s nádejou Tibor. 

Posledné dáta hovoria o tom, že na Slovensku je momentálne zaočkovaných 2 291 500 ľudí. Mnohí však stále odmietajú dať sa očkovať, dokonca usporadúvajú protesty proti tomu, aby mali zaočkovaní oproti nezaočkovaným výhody. Podľa včerajšej analýzy pre TV Markíza však vieme, že koronavírus sa šíri najmä medzi neočkovanými. 

Na Slovensku už dominuje aj indický variant delta, ktorý podľa analýzy Márie Avdičovej priniesli najmä mladí nezaočkovaní dovolenkári. 

Odporúčané
Variant delta prinášajú na Slovensko najmä mladí dovolenkári. Drvivá väčšina nakazených boli nezaočkovaní Variant delta prinášajú na Slovensko najmä mladí dovolenkári. Drvivá väčšina nakazených boli nezaočkovaní 9. augusta 2021, 10:05
Domov
Zdieľať
Diskusia