Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. augusta 2021, 6:58
Čas čítania 0:56
Jakub Paulík TASR

Ochranka pápeža musí dávať pozor aj na to, aby nezakopol. Bezpečnostný analytik prezradil, ako budú chrániť Svätého Otca

ZAUJÍMAVOSTI PÁPEŽ
Uložiť Uložené

Slovensko sa bude už onedlho starať o bezpečie pápeža.

Pápežova ochranka má dávať pozor nielen na možné teroristické hrozby, ale aj na drobnosti, ako napríklad na to, aby sa nepotkol. Bezpečnostný analytik Juraj Zábojník, ktorý sa staral o ochranu pápeža Jána Pavla II., hovorí, že jeho ochranka si musí dávať pozor aj na vyvýšené dlažbové kocky alebo aby sa pápež nešmykol.

„To bola práve moja úloha, neustále som musel dávať pozor, či nehrozí napríklad pád alebo zakolísanie. Jednoducho stále som musel preventívne rátať s tým, že sa niečo môže stať,“ povedal Zábojník.

Odporúčané
Autá slávnych gangstrov a narkobarónov. Na akých klenotoch jazdili Al Capone či Pablo Escobar? Autá slávnych gangstrov a narkobarónov. Na akých klenotoch jazdili Al Capone či Pablo Escobar? 8. augusta 2021, 9:30

Preto musel do najmenších detailov preskúmať trasu, ktorou pápež v polovici 90. rokov na Slovensku išiel. „Detailne som si ju musel prejsť a pred každým programom si pripomenúť, aký je tam a tam chodník, v akom stave je dlažba, či nie je niekde poškodený obrubník,“ vyjadril sa.

Domov
Zdieľať
Diskusia