Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2021, 12:25
Čas čítania 0:49
Richard Bonde

Lesbická rodina sa musela po účinkovaní v ruskej reklame presťahovať do Španielska. Doma sa im za reklamu vyhrážali smrťou

Lesbická rodina sa musela po účinkovaní v ruskej reklame presťahovať do Španielska. Doma sa im za reklamu vyhrážali smrťou
Zdroj: Unsplash/Daniel James/volně k užití
ZAUJÍMAVOSTI LGBT+ RUSKO
Uložiť Uložené

Teraz žijú v Barcelone, kde ich spoločnosť rešpektuje.

Ruská lesbická rodina, ktorá účinkovala v reklame na reťazec Vkusvill, sa musela krátko po jej zverejnení odsťahovať do Španielska. V Rusku ich totiž viacerí sledovatelia reklamy urážali, zavaľovali nenávisťou a vyhrážali sa im smrťou. O prípade na Slovensku informoval portál O médiách.

Odporúčané
Apple bude v iPhonoch hľadať fotky, ktoré zobrazujú zneužívanie detí. Zatiaľ len v USA Apple bude v iPhonoch hľadať fotky, ktoré zobrazujú zneužívanie detí. Zatiaľ len v USA 6. augusta 2021, 9:55

Štvorčlenná rodina s matkou Jumou, dcérami Milou a Alinou a priateľkou Ksjušou dostala možnosť byť na titulnej fotke reklamy pre ruský reťazec supermarketov Vkusvill. Táto reklama však v krajine vyvolala búrlivé reakcie.

Reklama s lesbickou rodinou. Zľava Ksjuša, Alina, Juma, Mila.
Reklama s lesbickou rodinou. Zľava Ksjuša, Alina, Juma, Mila. Zdroj: Vkusvill

Reklama rozdelila spoločnosť na dva tábory. Časť spotrebiteľov chváli reťazec za liberalizmus a toleranciu, druhá časť je však znechutená a trvá na tom, aby bola nahradená „normálnou“ rodinou.

Nová reklama s tradičnejšou rodinou.
Nová reklama s tradičnejšou rodinou. Zdroj: Vkusvill

To sa aj stalo. Reťazec Vkusvill sa ospravedlnil a reklamu označil za chybu a dôsledok neprofesionality zodpovedných tvorcov. V reklame je v súčasnosti tradičnejšia rodina s otcom, matkou a tromi deťmi.

„Bolo to pre nás všetkých ťažké utrpenie, sme všetci v krehkom psychickom stave,“ uviedla pre britský portál BBC matka Juma, ktorá žije v lesbickom vzťahu. „V Rusku je nám upierané základné právo mať rodinu. Bez ohľadu na to, kto sme, mali by sme ju mať všetci.“

Matka tiež dodala, že po presťahovaní sa do Barcelony je jej rodina všetkými tolerovaná. „Bohužiaľ, vzhľadom na komplikovanú situáciu s reťazcom Vkusvill sme zostali bez práce a bez domova,“ povedala dcéra Mila.

lesby
Zdroj: Vkusvill
Domov
Zdieľať
Diskusia