Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2021, 9:55
Čas čítania 0:47
Richard Bonde

Apple bude v iPhonoch hľadať fotky, ktoré zobrazujú zneužívanie detí. Zatiaľ len v USA

ZAUJÍMAVOSTI IPHONE SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Systém rozpoznávania obsahu fotiek by mal skenovať všetky fotky, ktoré budú nahraté do iCloud fotoknižnice.

Americký výrobca Apple začne v septembri skenovať fotky nahraté svojimi americkými používateľmi do iCloud fotoknižnice a predchádzať tak zneužívaniu detí. Fotografie, ktoré označí za podozrivé, bude posúvať súdnym orgánom. Informoval o tom portál The Verge.

Odporúčané
Obrovský rozdiel medzi pľúcami očkovaného a neočkovaného pacienta s koronavírusom. Touto snímkou lekár otvára ľuďom oči Obrovský rozdiel medzi pľúcami očkovaného a neočkovaného pacienta s koronavírusom. Touto snímkou lekár otvára ľuďom oči 6. augusta 2021, 8:02

Všetky fotografie, ktoré používateľ odfotí so zapnutou funkciou iCloud fotoknižnica, budú pred nahratím na servery Applu a uložením na virtuálne úložisko používateľa prezreté autonómnym systémom rozpoznávania obsahu. Ten sa pokúsi vyhodnotiť, či sa na fotografiách nachádza sexuálne zneužívanie maloletých.

Ak nájde podozrivý obsah, fotografiu odošle na preverenie jednému zo zamestnancov, ktorí budú mať za úlohu takéto fotky skontrolovať a označiť ich buď za irelevantné, alebo podozrivé. Podozrivé fotografie poputujú spoločne s dátami o používateľovi na súd.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Bagus Hernawan/na voľné použitie

Experti majú strach, že ak sa táto funkcia dostane mimo Spojených štátov, vlády v niektorých krajinách by ju mohli zneužívať a ostro sledovať svojich občanov. Apple však tvrdí, že súkromie používateľa je zachované až dovtedy, kým sa nenájde prípad fotografie vyobrazujúcej sexuálne zneužívanie.

Treba pripomenúť, že iCloud fotoknižnica neuchováva len fotografie, ktoré používateľ odfotí, ale aj tie, ktoré si stiahne z online zdrojov do galérie. Apple bude porovnávať všetky obrázky s databázou známych obrázkov sexuálneho zneužívania, preto nezáleží na tom, ako sa fotka do zariadenia dostala.

Domov
Zdieľať
Diskusia