Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. augusta 2021, 14:00
Čas čítania 0:28
Jakub Paulík TASR

Na vstup do Rakúska treba byť od 15. augusta plne zaočkovaný alebo sa preukázať negatívnym testom či prekonaním koronavírusu

ZAUJÍMAVOSTI RAKÚSKO
Uložiť Uložené

Naši susedia menia pravidlá prechodu cez hranice. Prvá dávka už nebude postačovať.

Do Rakúska sme sa mohli doposiaľ presúvať aj s 1. dávkou očkovania. Podľa nových pravidiel platných od 15. augusta sa však pri prechode hraníc treba preukázať aj 2. dávkou vakcíny proti ochoreniu covid-19. Výnimka platí pre ľudí, ktorí prekonali koronavírus maximálne pred 90 dňami.

Podľa austria.info budú v Rakúsku od 15. augusta vyžadovať 2. dávku očkovania aj pri vstupe do gastronomických, turistických a rekreačných prevádzok.

„Doklad o zaočkovaní bude uznaný výlučne osobám zaočkovaným aj 2. dávkou vakcíny, pričom dátum nesmie byť viac ako 270 dní dozadu,“ uvádza ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí podľa TASR.

Pravidlo o plnej zaočkovanosti bude pre cestujúcich z Cypru, zo Španielska či z Holandska platiť už dokonca od 3. augusta. Ak ho nebudú spĺňať, musia absolvovať PCR test na letisku alebo do 24 hodín v Rakúsku.

Odporúčané
Proti očkovacej lotérii je väčšina Slovákov, ukázal prieskum. Z odporcov očkovania peniaze zlákajú iba menšinu Proti očkovacej lotérii je väčšina Slovákov, ukázal prieskum. Z odporcov očkovania peniaze zlákajú iba menšinu 4. augusta 2021, 12:13
Domov
Zdieľať
Diskusia