Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2021, 8:49
Čas čítania 1:12
Adam Novosad

Nórske plážové hádzanárky nútili hrať v bikinách odhaľujúcich celé zadky. Keď protestovali, vraj ich chceli diskvalifikovať

Nórske plážové hádzanárky nútili hrať v bikinách odhaľujúcich celé zadky. Keď protestovali, vraj ich chceli diskvalifikovať
Zdroj: Unsplash/Antony/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS SEXUALITA
Uložiť Uložené

Oficiálne pravidlá podľa Nórok sexualizujú šport, aj keď nemusia.

Za nosenie elastických šortiek namiesto plavkových nohavičiek sa im organizátori vyhrážali pokutami aj diskvalifikáciou. Na majstrovstvách Európy v plážovej hádzanej, ktoré sa uskutočnili počas uplynulých dní v bulharskej Varne, prepukla kauza spôsobená nariadeniami Európskej hádzanárskej federácie o povinnom type oblečenia na zápasoch, uvádza stanica Fox News.

Množstvo ľudí na sociálnych sieťach si pôvodne myslelo, že ide o plážový volejbal, ale naozaj ide o šport, ktorý možno nie je taký populárny – plážovú hádzanú.

Odporúčané
„Ľudí s rúškami neobslúžime.“ Prešovská krčma znovu provokuje po tom, čo minulú zimu porušovala lockdown pre nulitné opatrenia „Ľudí s rúškami neobslúžime.“ Prešovská krčma znovu provokuje po tom, čo minulú zimu porušovala lockdown pre nulitné opatrenia 19. júla 2021, 19:30

Nórske reprezentantky pricestovali na európsky šampionát s jasnou výhradou. Oficiálne pravidlá stanovujú, že ženy by mali mať počas zápasu bikiny pozostávajúce z priliehavej športovej podprsenky a spodnej časti, ktorá nesmie byť dlhšia ako desať centimetrov. Nesmie teda zakrývať viac ako desať centimetrov z hráčkinho zadku. 

V praxi to znamená, že ak ženy nehrajú v plavkových nohavičkách, tak nemajú veľký výber, keďže šortky bývajú dlhšie ako desať centimetrov. Nórske hráčky sa sťažovali, že takýto spodný diel plaviek zbytočne odhaľuje viac, ako je potrebné, sexualizuje celý šport a vie byť nepohodlný, ak náhodou hrajú počas menštruácie či majú výhrady pre svoje vierovyznanie.

Odporúčané
Irina Shayk vraj poslala Kanyeho Westa k vode. Modelku tieto správy nahnevali, dvojica pokračuje vo vášnivom randení Irina Shayk vraj poslala Kanyeho Westa k vode. Modelku tieto správy nahnevali, dvojica pokračuje vo vášnivom randení 19. júla 2021, 20:10

Nórky vopred organizátorom avizovali, že budú proti nepochopiteľným nariadeniam protestovať hraním v šortkách, ale šéfovia turnaja vo Varne im vraj povedali, že za každý zápas v takomto oblečení dostanú pokutu 50 eur na osobu. Pokutu akceptovali, lenže tesne pred zápasom sa údajne postoj zmenil a organizátori sa im vyhrážali, že ak nenastúpia v bikinách, tak ich diskvalifikujú.

Organizátori sa ohradili, že reč bola vždy len o pokutách, ale vraj nikdy Nórky nechceli diskvalifikovať. Nórske hráčky napokon svoje zápasy odohrali v bikinách, avšak veria, že toto zaobchádzanie rozprúdi debatu o zastaraných a sexistických nariadeniach.

Domov
Zdieľať
Diskusia