Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2021, 12:48
Čas čítania 0:31
Tímea Krauszová

SaS chce na počesť Milana Lasicu vyhlásiť štátny smútok

NEWS MILAN LASICA
Uložiť Uložené

Chcú mu tým prejaviť úctu a vďaku.

Strana SaS chce navrhnúť, aby vláda vyhlásila na počesť Milana Lasicu štátny smútok. Reagujú tým na jeho úmrtie, herec a humorista zomrel včera večer vo veku 81 rokov. O návrhu informovali Aktuality. Štátny smútok má byť podľa SaS prejavom úcty voči nemu a vďaky.

Slovensku dal veľa

„Osobnosť, akou bol Milan Lasica, ovplyvnila celé generácie. Jeho nezabudnuteľný humor a múdrosť nám budú v tomto uponáhľanom svete chýbať. Slovensku a kultúrnej scéne dal skutočne veľa,“ povedal podľa Aktualít Richard Sulík.

Na snímke fotografia a sviečky vo vchode do Štúdia L+S v Bratislave 19. júla 2021.
Na snímke fotografia a sviečky vo vchode do Štúdia L+S v Bratislave 19. júla 2021. Zdroj: TASR/Dano Veselský

Ako by štátny smútok vyzeral? Štátna vlajka sa spustí na pol žrde, rovnako tak aj iné vlajky (kraje, mestá, obce alebo školy). Vláda ho vyhlasuje v prípade úmrtia prezidenta, predsedu parlamentu a premiéra, podľa zákona to môže urobiť aj vtedy, keď ide „o citový otras spoločnosti vyvolaný smrťou osoby, ktorá mala mimoriadny vplyv na verejný život“.

Domov
Zdieľať
Diskusia