Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2021, 7:33
Čas čítania 0:51
Ema Stanovská

Diváci pri tomto filme vracali a omdlievali, v kine zasahovala záchranka. Hlavná hrdinka je vrahyňou, ktorú sexuálne vzrušuje kov

Diváci pri tomto filme vracali a omdlievali, v kine zasahovala záchranka. Hlavná hrdinka je vrahyňou, ktorú sexuálne vzrušuje kov
Zdroj: Diaphana Distribution
NEWS
Uložiť Uložené

Ľudia v kine boli zhypnotizovaní – nemohli odísť, aj keby chceli.

Alexia (Agathe Rousselle) je 32-ročná žena, ktorá od autonehody v detstve žije s titánovou platničkou v hlave. Spôsobilo to, že sa stala sériovou vrahyňou, ktorú sexuálne vzrušuje kov. To najväčšie uspokojenie však zažíva len pri dotyku s autom.

Film Titane od francúzskej režisérky Julie Ducournauovej, ktorý premietali na filmovom Festivale v Cannes, bol pre divákov šok. Sme.sk informovalo, že niektorí v tom lepšom prípade vracali, v tom horšom omdlievali. Väčšina z nich však film dopozerala do konca – vraveli, že aj keď chceli odísť, nemohli, pretože sa cítili, akoby boli zhypnotizovaní. Záchranári počas premietania zasahovali vraj asi dvadsaťkrát.

Portál Indie Wire o filme píše, že je to ten „najsladší film o sériovej vrahyni, ktorá má sex s autom“. Vraj je potrebné vidieť ho na veľkej obrazovke s ešte väčším zvukom a vrieskajúcim davom, ktorý vás obklopuje zo všetkých strán. Podľa kritikov BBC je to „desivá, ale zlomyseľne komická paľba sexu, násilia, nepríjemných svetiel a dunivej hudby“. 

Film čoskoro uvidia aj Slováci

Ani prvý film tejto francúzskej režisérky nebola žiadna prechádzka ružovou záhradou. Volal sa Grave a venoval sa téme kanibalizmu. Ľudia sledovali spolovice zjedené mužské telá, degustáciu prstov či amputáciu končatiny.

Hlavnými protagonistami filmu Titane sú herci Agathe Rousselle a Vincent Lindon. Oboch ich uvidíme aj v slovenských kinách, kam film Titane prinesie distribučná spoločnosť Film Europe.

Domov
Zdieľať
Diskusia