Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
14. júla 2021 o 16:39
Čas čítania 0:36
Adam Novosad

V tejto krajine dodnes oficiálne nemajú žiadny prípad koronavírusu. Uzákonili však povinné očkovanie pre každého dospelého

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Turkménsko schytalo kritiku od Svetovej zdravotníckej organizácie, že odmieta priznať akýkoľvek prípad koronavírusu.

Dodnes v Turkménsku oficiálne nezaregistrovali ani jediný prípad koronavírusu. Majú tam však zavedené tvrdšie opatrenia ako kdekoľvek inde na svete. Od minulého týždňa je v Turkménsku navyše povinné očkovanie proti koronavírusu pre každého obyvateľa nad 18 rokov, informuje Emerging-Europe.

Prezident Gurbanguly Berdimuhamedow vládne v krajine tvrdou rukou prakticky ako diktátor, a tak nie divu, že oficiálne čísla zostávajú stále na nule. Napriek tomu v krajine evidujú zvyšujúce sa počty prípadov zápalu pľúc, čo naznačuje, že koronavírus už dávno prenikol aj do izolovaného Turkménska, len si to vládne autority nechcú priznať.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/AP/Aaron Favila

O zapálenom boji proti pandémii v Turkménsku svedčia aj kroky vlády, ktorá najnovšie akceptovala 20 miliónov dolárov od Medzinárodnej banky pre obnovu a rozvoj na zlepšenie pripravenosti proti koronavírusu či nákup vakcín.

Odporúčané
Ako sa z milionárskeho moderátora Jeremyho Clarksona stal farmár. Geniálna miniséria nestratila Lamborghini, hnoj ani humor Ako sa z milionárskeho moderátora Jeremyho Clarksona stal farmár. Geniálna miniséria nestratila Lamborghini, hnoj ani humor 12. júla 2021 o 17:52

Turkménsko zatiaľ nakúpilo vakcíny od Ruska a Číny, pričom prezident Berdimuhamedow na rokovaní vlády 29. júna vyzval svet, aby vyvinul efektívnejšie vakcíny proti koronavírusu. Turménsko a Severná Kórea sú jedinými krajinami, ktoré odmietli Svetovej zdravotníckej organizácii hlásiť vývoj epidemickej situácie na svojom území.

Domov
Zdieľať
Diskusia