Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2021 o 11:11
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Na slovensko-maďarskej hranici majú očkovaní výhodu, dostali vlastný pruh

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Vyhradený pruh na hranici pre zaočkovaných je realitou.

Polícia postupne otvára malé hraničné priechody, ktoré počas uplynulého týždňa uzavrela. Navyše ministerstvo vnútra plní sľub a začína vyčleňovať samostatný pruh pre zaočkovaných, ktorí zo zahraničia prichádzajú na slovenskú hranicu. Prvý takýto priechod už dnes Slováci nájdu na slovensko-maďarskom priechode Rajka – Čunovo. 

REFRESHER
Zdroj: Refresher

Minister vnútra Roman Mikulec v závere minulého týždňa potvrdil, že na vybraných hraničných priechodoch, kde to situácia dovoľuje, uvažuje o vytvorení špeciálneho pruhu pre zaočkovaných. Minister takisto naznačil, že ak dôjde v okolitých krajinách k zhoršeniu pandemickej situácie, sprísni sa aj režim na hraniciach. Poukázal pritom na rastúce reprodukčné číslo v Českej republike.

Odporúčané
VIDEO: Bratislavskí vedúci policajti údajne hrali počas služby playstation, na Silvestra sa v práci opili a robili neporiadok VIDEO: Bratislavskí vedúci policajti údajne hrali počas služby playstation, na Silvestra sa v práci opili a robili neporiadok 12. júla 2021 o 7:59

Vláda v stredu schválila vyčlenenie do 500 ozbrojených príslušníkov Finančnej správy SR a do 200 príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže denne do konca roka 2021 na zabezpečenie kontroly na hraniciach.

„Podľa potreby a aktuálneho vývoja situácie budú nasadzovaní do hliadok spoločne s príslušníkmi polície na bývalých hraničných priechodoch na vnútornej schengenskej hranici s Maďarskom, Rakúskou republikou, Českou republikou a Poľskou republikou, ako aj na zabezpečovanie verejného poriadku a v súvislosti s opatreniami v boji proti novému koronavírusu na celom území Slovenskej republiky,“ vysvetlil rezort vnútra.

Domov
Zdieľať
Diskusia