Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. júla 2021, 7:59
Čas čítania 1:06
Viktor Kniš

VIDEO: Bratislavskí vedúci policajti údajne hrali počas služby playstation, na Silvestra sa v práci opili a robili neporiadok

NEWS POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Anonym poslal médiám aj šéfovi polície záznamy, z ktorých vyplýva, že vedúci funkcionári bratislavskej PMJ v práci nerobili len to, čo mali.

Neznáma osoba poslala médiám aj policajnému prezidentovi videá, na ktorých sú vidieť policajti z bratislavskej pohotovostnej motorizovanej jednotky, ako priamo vo svojej kancelárii hrajú v priebehu pracovného času playstation. Ako prvý videá zverejnil portál Aktuality.sk.

Ďalšie video údajne zachytáva silvestrovský večierok v čase, keď platili prísne protipandemické opatrenia. Jeden z policajtov na ňom hádže väčšie elektronické zariadenie pripomínajúce ohrievač do kancelárie a tvári sa, že ide o bombu. Všetci sa zabávajú a na stole vidno fľaše od vína a tvrdého alkoholu. 

Podľa človeka, ktorý videá šíri, sú na oboch videách rovnakí policajti. Zároveň to nie je prvýkrát, čo sa anonym obracia na šéfa polície s kompromitujúcim materiálom. 

„Na videu sú, samozrejme, zachytení zase tí istí nedotknuteľní, ktorí si myslia, že okolo nich sa točí celý svet a môžu si robiť, čo chcú. Takéto správanie funkcionárov, ktorí si z útvaru PMJ urobili doslova šenk, je absolútny vrchol úbohosti. Nehovoriac o tom, že po takýchto večierkoch slúžia aj na druhý deň ešte s alkoholom v krvi,“ citujú Aktuality.sk z podnetu. 

Anonymní autori sa zároveň sťažujú, že vedúci pracovníci vzhľadom na zápas na konzole nechávali čakať svojich podriadených. Až keď sa zápas skončil, venovali sa im, tvrdia.

Odporúčané
Žena sa pokúsila otvoriť dvere na lietadle uprostred letu. Personál ju vzápätí prilepil k sedadlu páskou Žena sa pokúsila otvoriť dvere na lietadle uprostred letu. Personál ju vzápätí prilepil k sedadlu páskou 11. júla 2021, 20:20

Podľa Aktualít ide aj o veliteľa celej jednotky a veliteľa čaty v Bratislave. 

Policajný prezident Peter Kovařík potvrdil, že sa prípadom budú zaoberať a výsledkom môže byť ukončenie pracovného pomeru. 

„Ak konanie na týchto videách nie je premlčané, budeme to riešiť ako disciplinárny priestupok. Keby sa to stalo v čase služby, znamená to automaticky ukončenie pracovného pomeru. Ak by išlo o oslavu mimo pracovného času, aj vtedy je zakázané požívať alkohol na pracovisku a išlo by o disciplinárne previnenie,“ povedal šéf polície portálu, ktorý s videami prišiel. 

Domov
Zdieľať
Diskusia