Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2021, 15:01
Čas čítania 1:04
Viktor Kniš

Prokurátor sa vraj chystá obviniť vedenie Smeru ako organizovanú zločineckú skupinu. Spamätajte sa, hromžil Fico na novinárov

POLITIKA ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Robert Fico tvrdí, že disponuje informáciami o plánovanom obvinení jeho osoby. Vyvracia svedecké výpovede bývalých vysokopostavených funkcionárov v štáte.

Na Roberta Fica a ďalších súčasných aj bývalých politikov Smeru sa spustila lavína, keď Aktuality zverejnili sériu úryvkov z výpovedí spolupracujúcich obvinených.

Bývalý šéf Finančnej správy František Imrecze, bývalý šéf Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovít Makó a exšéf finančnej jednotky NAKA Bernard Slobodník vypovedajú o tom, ako mali Fico a Robert Kaliňák pracovať na kompromitácii svojich politických súperov Andreja Kisku a Igora Matoviča. Obvinení vypovedajú o konkrétnych stretnutiach, na ktorých sa mali zúčastniť. Podľa ich slov kompromateriály sami zabezpečovali. 

Šéf strany Smer-SD zorganizoval tlačovú konferenciu, na ktorej tieto výpovede vyvracia. Podľa neho si nemusí obvinený Imrecze pamätať všetko správne, pretože ho vo väzbe mučia v štyridsaťstupňových teplotách. Slobodníka a Makóa označuje za udavačov, ktorí vypovedajú výhradne s cieľom vyhnúť sa trestu. 

Odporúčané
Kryl mafiánov, ktorých naháňali jeho kolegovia, tvrdí prokurátor. Prečo „pánovi 62 : 0“ Kováčikovi hrozí, že skončí vo väzení? Kryl mafiánov, ktorých naháňali jeho kolegovia, tvrdí prokurátor. Prečo „pánovi 62 : 0“ Kováčikovi hrozí, že skončí vo väzení? 6. júla 2021, 14:32

Robert Fico tvrdí, že výpoveď Imreczeho nesedí napríklad aj preto, že to nebol on, kto ako prvý upozornil na nezrovnalosti v účtovníctve Igora Matoviča. Vychádzal vraj z článku uverejneného na konkrétnom portáli, bližšie ho však nešpecifikoval. 

Na druhej strane sa šéfovi Smeru nepáči, že orgány činné v trestnom konaní sa nezaoberajú slovami bývalého šéfa NAKA Branislava Zuriana, ktorý v nedávnom rozhovore povedal, že minister vnútra Roman Mikulec zobral úplatok. „Bývalý šéf NAKA vám dá vážne vyjadrenia, máme úradné záznamy, ale to sa neráta,“ uviedol. 

Fico zároveň dodáva, že má informácie, z ktorých vyplýva, že prokurátor Ondrej Repa pracuje na obvinení vedenia Smeru ako organizovanej zločineckej skupiny: „Je neuveriteľné, že niekto uvažuje o likvidácii politickej strany, veď je to likvidácia opozície. Skákali by ste ako čerti z krabičky, keby sa to týkalo bieloruskej opozície.“  Šéf Smeru si myslí, že jeho stranu chcú zničiť zneužitím trestného poriadku. „My tento boj vyhráme,“ povedal Fico. 

Domov
Zdieľať
Diskusia