Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júla 2021, 18:19
Čas čítania 0:43
Jakub Paulík TASR

Povinné očkovanie zamestnancov na Moskovskej štátnej univerzite. Buď prijmú vakcínu, alebo sa nedostanú do práce

Povinné očkovanie zamestnancov na Moskovskej štátnej univerzite. Buď prijmú vakcínu, alebo sa nedostanú do práce
Zdroj: Wikimedia/Creative Commons/CC0
ZAUJÍMAVOSTI RUSKO
Uložiť Uložené

Rozhodnúť sa musia veľmi rýchlo.

Zamestnanci Moskovskej štátnej univerzity si musia vybrať: buď sa zaočkujú, alebo nebudú môcť prísť do práce. Krízový štáb univerzity rozhodol, že od pondelka budú mať na pracovisko vstup iba zamestnanci, ktorí sa dali zaočkovať aspoň prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu covid-19, informuje portál Meduza.io. Výnimkou sú tí, ktorí covid-19 prekonali alebo sa zo zdravotných dôvodov očkovať nemôžu.

Vedenie univerzity vychádza z nariadenia primátora Moskvy Sergeja Sobianina a hlavnej hygieničky Jeleny Andrejevovej. Podľa neho sa musí v školstve dať zaočkovať minimálne 60 % zamestnancov. Rovnaké pravidlo platí pre zamestnancov v maloobchode, v oblasti zdravotnej starostlivosti či vo verejnej doprave.

Opatrenie sa týka aj ďalších zamestnaní, ktoré poskytujú služby veľkému počtu osôb. Prvú dávku očkovania musia stihnúť do 15. júla. V opačnom prípade nesmú prísť na pracovisko, no zamestnávateľ im môže navrhnúť home office.

Domov
Zdieľať
Diskusia