Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2021, 15:56
Čas čítania 0:43
Adam Novosad

Francúzski futbalisti rasisticky dourážali japonských technikov. Toľko škaredých tvárí, len aby sme mohli hrať hry, smiali sa

Francúzski futbalisti rasisticky dourážali japonských technikov. Toľko škaredých tvárí, len aby sme mohli hrať hry, smiali sa
Zdroj: Unsplash/Alice Triquet/volně k užití
NEWS FUTBAL
Uložiť Uložené

Rasistické video sa dostalo na sociálne siete krátko po tom, čo futbalisti s francúzskou reprezentáciou vypadli z majstrovstiev Európy.

Francúzski futbalisti Ousmane Dembélé a Antoine Griezmann sa dostali do problémov pre kontroverzné video z Japonska, ktoré obsahuje rasistické urážky a výsmech. Na sociálnych sieťach sa video objavilo krátko po vypadnutí francúzskej reprezentácie z majstrovstiev Európy, kde Francúzi po napínavom zápase podľahli Švajčiarsku na penalty, uvádza DailyMail.

Odporúčané
Tínedžer sa takmer zadusil po tom, ako padol na pláži do jamy. Vykopal si ju sám Tínedžer sa takmer zadusil po tom, ako padol na pláži do jamy. Vykopal si ju sám 3. júla 2021, 8:12

Podľa všetkého sa však Dembélé a Griezmann nesmiali japonským technikom ako hráči Francúzska, ale zrejme počas sústredenia svojho klubu FC Barcelona. Video zachytáva, čo sa odohralo v hotelovej izbe: sedí v nej Dembélé, pričom na nahrávke je vidieť len jeho nohy, a Griezmann a pozorujú skupinku japonských technikov snažiacich sa opraviť televíziu či hernú konzolu.

Dembélé sa technikom začal vysmievať pre ich japonský pôvod. „Toľko škaredých tvarí, len aby sme mohli hrať PES, nehanbíš sa?“ smial sa francúzsky útočník na účet technikov v izbe.

Následne sa na ľuďoch vo videu viackrát zasmial, urazil japonský jazyk a skonštatoval, či Japonsko náhodou nemá patriť medzi rozvinuté krajiny. Medzitým sa Griezmann na rasistických poznámkach svojho spoluhráča zabával.

Zatiaľ nie je jasné, kedy presne video vzniklo a ako sa dostalo na internet, ale je možné, že obidvoch futbalistov za tento starší incident bude čakať trest nielen v klube FC Barcelona, ale aj v samotnej francúzskej reprezentácii. 

Domov
Zdieľať
Diskusia